Σαβ08152020

Last updateΠαρ, 14 Αυγ 2020 7pm

Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης νέος CEO στην Εθνική Τράπεζα

ethniki trapeza 3332

Εκ των έσω καλύπτεται η θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος τον Αλέξανδρο Τουρκολιά θα αντικαταστήσει ο έως σήμερα Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Διαθεσίμων και Χρηματαγοράς της τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Φραγκιαδάκης έχει λάβει το «πράσινο φως» για την κάλυψη της θέσης του CEO της Εθνικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Πρόεδρος θα τοποθετηθεί η Λούκα Κατσέλη. Τελειώνει με αυτόν τον τρόπο το θρίλερ της αλλαγής της διοίκησης της ΕΤΕ, που καθυστέρησε δύο εβδομάδες λόγω της απόρριψης της υποψηφιότητας που είχε προταθεί, του Γιώργου Μιχελή.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Το βιογραφικό

Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ορίστηκε Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Διαθεσίμων & Χρηματαγοράς της Εθνικής Τράπεζας τον Ιανουάριο του 2009. Είναι μέλος ΔΣ στην Εθνική Χρηματιστηριακή και Πρόεδρος του Hellenic Chapter του Forex Club/ACI.

Κατά την περίοδο 2003-2009 κατείχε τη θέση του Group Treasurer του Ομίλου, ενώ από το 1996 ως το 2003 εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα, έχοντας την ευθύνη του Τομέα Παραγώγων Προϊόντων. Έχει εργαστεί στην Credit Suisse First Boston στη Νέα Υόρκη ως Proprietary Trader σε ευρύ φάσμα παραγώγων προϊόντων επί συναλλάγματος, επιτοκίων και ομολόγων αναδυομένων αγορών.

Ο Λ. Φραγκιαδάκης είναι κάτοχος Bachelor of Arts in Economics από το Trinity College του Πανεπιστημίου του Cambridge (Μεγ. Βρετανία). Επίσης, είναι κάτοχος MBA από το Wharton School of Finance του University of Pennsylvania (ΗΠΑ).

 

Πηγή: www.in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter