Σαβ04042020

Last updateΠαρ, 03 Απρ 2020 8pm

«Ναι» από DHW σε σύσταση ελληνογερμανικής επιτροπής σοφών

31C76ABBF0B66045867E4CD9DBEEE9C5

«Ναι» στην πρόταση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για σύσταση ελληνογερμανικής επιτροπής σοφών που πέραν του δανείου, θα συζητήσει και γενικότερα ζητήματα που απορρέουν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Κατοχή, λέει ο Γερμανο-Ελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW. «Χαιρετίζουμε και επικροτούμε την πρόταση του ΥΠΕΞ της Ελλάδος. Η πρόταση αυτή μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και ο υπουργός θα μας έχει αρωγούς του σε αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία δείχνει θάρρος και όρεξη για συνεργασία σε κλίμα φιλίας, αλληλοσεβασμού και ρεαλισμού», τονίζει, σε δήλωσή του, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW, Φαίδων Κοτσαμπόπουλος.

Σημειώνει δε ότι «ο DHW ήδη από το 2012 είχε προτείνει τη σύσταση κοινής επιστημονικής ομάδας Ελλάδος και Γερμανίας για την επίλυση αυτών των ζητημάτων μέσα σε ένα ευρύ ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Ο DHW κάνοντας, όπως τονίζει, ένα βήμα ακόμη προτείνει στον υπουργό Εξωτερικών να αναλάβει την πρωτοβουλία για σύσταση και ελληνογερμανικής επιτροπής σχολικών βιβλίων, όπως αυτή που υφίσταται «μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας ή Γερμανίας και Πολωνίας και πρόσφατα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας».

 

 

Πηγή: www.newsbeast.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter