Παρ10232020

Last updateΠεμ, 22 Οκτ 2020 11pm

Συνάντηση Ε.Σ.Π. με τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Π. κ. Β.Κορκίδη

0korkidis1Σε ιδιαίτερα φιλικό και θετικό κλίμα συνεργασίας ήταν η προχθεσινή συνάντηση του Προέδρου κ. Θ. Καπράλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Πειραιώς με τον Πρόεδρο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλη Κορκίδη, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΣΠ, ο οποίος επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την αγαστή συνεργασία και τη διαχρονική στήριξη του Επιμελητηρίου στον ιστορικό Εμπορικό Σύλλογο του Πειραιά.

Την ICAP πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD) για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών

0TUV LogoΤην ΙCAP, το μεγαλύτερο όμιλο παροχής Β2Β Υπηρεσιών στην Ελλάδα, με ηγετική παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη πιστοποίησε η TÜV HELLAS (TÜV NORD), ενισχύοντας την πολυετή συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επιδίωξη του Ε.Β.Ε.Π. είναι η επόμενη μέρα της πανδημίας να βρει τις ελληνικές επιχειρήσεις σε διαχειρίσιμη κατάσταση ανάκαμψης

0korkidis1Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς παρακολουθεί εναγωνίως τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική οικονομία και προσπαθεί να καταθέσει προτάσεις, ώστε η κατάσταση που θα βρεθούν χιλιάδες επιχειρήσεις την επόμενη μέρα, να είναι διαχειρίσιμη.

Πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

elliniki oikonomia 1Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου εκφράζει τα συγχαρητήριά της στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με αφορμή την από 14.10.2020 ανακοίνωση του σχεδίου προγράμματος «Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19, υπό τη μορφή Κεφαλαίου Κίνησης».

Έτοιμοι να επενδύσουν στην ναυπηγοεπισκευή

nafpieia elefsinas 056Έτοιμες να επενδύσουν στην αναζωογόνηση του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα είναι οι παραγωγικές τάξεις του Πειραϊκού χώρου που προσδοκούν στην επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης των ναυπηγείων που βρίσκονται στον Κόλπο της Ελευσίνας από την ONEX.

Το Ε.Β.Ε.Π. επαναφέρει στη Κυβέρνηση τη πρόταση για «Ελληνικό Σύμφωνο Επιχειρηματικότητας»

0korkidhsΣυγκεκριμένες προτάσεις, που εκτιμά ότι θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε ένα «Ελληνικό Σύμφωνο για την Επιχειρηματικότητα» επανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, στην οποία έλαβε μέρος ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης.

ΠΕΣΑ: Ενεργοποιήθηκε πρόγραμμα στήριξης μικρών επιχειρήσεων της Αττικής

0korkidhsΕνεργοποιείται από σήμερα το ειδικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για τη στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Αττικής, που επλήγησαν οι δραστηριότητές τους λόγω covid.

Ρ. Λαμπίρης: Έχουμε μπροστά μας ένα πλήρες πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας

0LambirisΤα αντανακλαστικά και την ευελιξία προσαρμογής του ΤΑΙΠΕΔ στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση, ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με στόχο την προσέλκυση τεχνογνωσίας και κεφαλαίων προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, μετέχοντας σήμερα στο 3rd InvestGR Forum 2020: Greece in the Pole Position με θέμα συζήτησης «Επανοικοδομώντας τη Νέα Οικονομία».

200 εκατομμύρια από την Περιφέρεια Αττικής, για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

euro 00536H Περιφέρεια Αττικής σε αυτή την ιδιαίτερη λόγω υγειονομικής κρίσης συγκυρία, στηρίζει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής.

ΣΒΑΠ: Δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις

0mathios«Μάχη και με το χρόνο εκτός από την πανδημία οφείλουμε να δώσουμε όσοι μετέχουμε και διαμορφώνουμε τις εξελίξεις στην οικονομία για να μετατρέψουμε σε θετικό κλίμα την αισιοδοξία, όπως την εκφράζει και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021.

ΕΒΕΠ: «Αναπτυξιακή πρόβλεψη στον προϋπολογισμό της αβεβαιότητας»

0korkidhsΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, διακρίνει αισιόδοξες νότες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2021, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ρυθμό ανάπτυξης 7,5% προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2021

economy euro 05Κατατέθηκε σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2021 που προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 7,5% (σενάριο βάσης) για το επόμενο έτος. Επίσης προβλέπει σειρά μέτρων για τη μείωση του φορολογικού και ασφαλιστικού βάρους, με στόχο την ενίσχυση της ανάκαμψης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Κυρ.Μητσοτάκης- Eπένδυση Microsoft: Το όφελος για την οικονομία θα ξεπεράσει το ένα δισ. ευρώ σε βάθος χρόνου

0mist maicroΗ ισχυρή βούληση μιας χώρας να προοδεύσει και να αναπτυχθεί και η φιλοδοξία μιας τεχνολογικής υπερδύναμης να διευρύνει την εμβέλειά της αντλώντας δύναμη από το αξιακό δυναμικό αυτού του τόπου οδήγησαν στην ολοκλήρωση της μεγάλης επένδυσης της Microsoft στην Ελλάδα, ύψους ενός δισ. ευρώ, όπου δημιουργεί τεράστια κέντρα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (data centers).

Β. Κορκίδης: Τι ΕΣΠΑ χρειάζονται και τι προγράμματα επιλέγουν οι επιχειρήσεις

0korkidis1«Η επιτυχής και αποτελεσματική αξιοποίηση της επόμενης προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ, θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα είναι απαλλαγμένο από τα λάθη που σημειώθηκαν στα προηγούμενα προγράμματα».

ΕΒΕΠ: «Πόσο θα κοστίσει ένα lockdown στην Αττική»

0korkidis1Καθώς οι συζητήσεις για ένα ενδεχόμενο lockdown στην Αττική λόγω της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων κορωναϊού καλά κρατούν το Ε.Β.Ε.Π. επεξεργάζεται στοιχεία για το πόσο θα κοστίσει στην τοπική και όχι μόνο οικονομία μία τέτοια εξέλιξη. Ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ. Αττικής, Βασίλης Κορκίδης δήλωσε:

Αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευής επιδιώκει το Ε.Β.Ε.Π.

nafpieia elefsinas 056Η αναζωογόνηση των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων στον ευρύτερο Πειραϊκό χώρο και η ανάπτυξη συνεργειών των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις ναυπηγοεπισκευές και την προώθηση υλικών για πλοία με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ήταν το «κύριο μενού» του γεύματος εργασίας που έλαβε χώρα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά με επίσημο προσκεκλημένο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΝΕΧ, κ. Πάνο Ξενοκώστα.

ΕΣΠ: Να γίνει μείωση ενοικίου σε όλους του ΚΑΔ του εμπορίου

0ενΟ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την δημοσίευση της απόφασης του Υπ. Οικονομικών, με την οποία προσδιορίζονται οι ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων που δικαιούνται την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020, απέστειλε στους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και στον Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, την ακόλουθη επιστολή:

Β. Κορκίδης: «Οι τρεις προτεραιότητες του τελευταίου τριμήνου του έτους για να αποτραπεί βαθύτερη ύφεση»

0korkidis1Η εφαρμογή των μέτρων στήριξης θα πρέπει να γίνει σε πραγματικό χρόνο εντός του 2020, ενώ η άρση τους να ολοκληρωθεί, μόνο όταν η οικονομία τεθεί σε σταθερή τροχιά ανάκαμψης επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΕΣΑ και του ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδης σε άρθρο του που δημοσιοποίησε το ΑΠΕ.

ΠΕΣΑ: Δύσκολα αντιμετωπίσιμη μια κατάσταση «on-off» στην αγορά της Αττικής

0korkidis1Δύσκολα θα αντέξει μεγάλη μερίδα των επιχειρήσεων μια «on-off» κατάσταση στην αγορά, και ένα πιθανό τοπικό lockdown, καθώς ο τζίρος θα βαίνει μειούμενος με τις υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος και τα ταμεία να «τρέχουν».

Ο Θ. Καπράλος πρόεδρος του ΕΣΠ- Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο δ.σ.

0εσπΣυγκροτήθηκε σε σώμα την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου:

ΒΕΠ προς Πρωθυπουργό: Με απειλή προστίμων σε ΜμΕ δεν προωθείται «εξ αποστάσεως» εργασία

0michalarosΤον προβληματισμό και τη δυσφορία των βιοτεχνών και των επαγγελματιών – μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς για την απειλή επιβολής προστίμου, αν δεν εφαρμοστεί η υποχρεωτική εξ αποστάσεως εργασία στο 40% επί του συνόλου των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση, μεταφέρει με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter