Σαβ06062020

Last updateΣαβ, 06 Ιουν 2020 3pm

ΟΛΠ : Πρώτος στην Μεσόγειο, τέταρτος στην Ευρώπη και εικοστός πέμπτος στον κόσμο

16283859 EV AN LIMANI PEIRAIAS0.limghandlerΠολλές καλές ειδήσεις για τα πεδία στα πεδία που μπορεί να επεκταθεί η ελληνο-κινεζική συνεργασία αποκάλυψε η τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα με θέμα «Ελληνοκινεζικές σχέσεις-Ευκαιρίες & προκλήσεις μετά τον Covid-19».

Ενημέρωση Ε.Β.Ε.Π. στις επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου για τις ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησής τους

0korkidhsΤο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς επισημαίνει πως ο τομέας του εμπορίου είναι ένα από τα 14 στρατηγικά οικοσυστήματα που προσδιορίζονται από την ΕΕ στο πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης, ψηφιοποίησης και βιομηχανικής στρατηγικής.

Έξι επενδυτικά σχήματα περνούν στη B’ φάση του διαγωνισμού για το 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε.

0depaΤο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και σε συμφωνία με την «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» (ΕΛΠΕ) προεπέλεξε έξι επενδυτικά σχήματα, τα οποία πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β’ φάση του διαγωνισμού (Φάση Δεσμευτικών Προσφορών) για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε.» στο πλαίσιο της από κοινού πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΛΠΕ.

Απαλλαγή ΦΠΑ στις ναυπηγοκατασκευές ζητά το ΒΕΠ

0BEPΤην απαλλαγή από την υπαγωγή σε καταβολή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα κατασκευαζόμενα νέα επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που δραστηριοποιούνται σε πορθμεία ή άλλες διαδρομές, όπως ισχύει και στις οικοδομικές κατασκευές, ζήτησε από τον Υπουργό Ναυτιλίας ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Με νέο δ.σ. το Επιμελητήριο Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας

0εληνΚινΣυνήλθε με Τηλεδιάσκεψη η Ετήσια Γενική Συνέλευση 2020 του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας προκειμένου να εκτιμήσει τη δράση του Επιμελητηρίου κατά την προηγούμενη τριετία, τη σημερινή κατάσταση και την προοπτική των Ελληνο-Κινεζικών οικονομικών σχέσεων καθώς και να εκλέξει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τη νέα Ελεγκτική Επιτροπή, για την επόμενη τριετία 2020-2023.

Το Ε.Β.Ε.Π. αναλύει το σχέδιο ανάκαμψης «Νέα Γενιά ΕΕ» και τον αναθεωρημένο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

0korkidhsΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, σε συνεργασία με τη EuroCommerce, αναλύει όλο το σχέδιο ανάκαμψης και τον νέο 7ετή προϋπολογισμό, που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τίτλο «New Generation ΕU» μαζί με το αναθεωρημένο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ).

ΕΣΠ: Επιστροφή στην πραγματικότητα και όχι κανονικότητα

0καταστΟ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την συμπλήρωση των τριών πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων πραγματοποίησε έρευνα αποτίμησης της εμπορικής κίνησης της πειραϊκής αγοράς, τα αποτελέσματα της οποίας δυστυχώς επιβεβαίωσαν τις δυσοίωνες προβλέψεις μας.

Ανακοινώθηκε το πακέτο στήριξης του κλάδου των αερομεταφορών

0aeroΑνακοινώθηκε το πακέτο στήριξης του κλάδου των αερομεταφορών, προκειμένου να διασωθούν θέσεις εργασίας αλλά και να δοθεί ώθηση στον τουρισμό.

Β. Κορκίδης: Κάλλιο πέντε και στο χέρι…

0korkidhsΤα τεκταινόμενα σε επίπεδο Ε.Ε. όσον αφορά αναθεωρημένη διπλή πρόταση της Κομισιόν για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης σχολίασε με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και ΠΕΣΑ κ. Β. Κορκίδης.

Bloomberg: Περίπου 22,5 δισεκ. ευρώ στην Ελλάδα σε επιδοτήσεις από το πακέτο ύψους 750 δισ. που θα προτείνει η ΕΕ

0ευρώΠακέτο στήριξης συνολικού ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ (500 δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις και 250 δισεκατομμύρια σε δάνεια) προβλέπει η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανασυγκρότηση της οικονομίας των κρατών - μελών της ΕΕ που θα παρουσιάσει σε λίγη ώρα η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ.

ΕΒΕΠ: Στη σωστή κατεύθυνση η «Συν-Εργασία»

0korkidhsΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς θεωρεί πως το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τη σταδιακή επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, κινήθηκε άμεσα προς τη σωστή κατεύθυνση στον τομέα της προστασίας της οικονομίας και της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής, καθώς έλαβε μέτρα που στήριξαν ταυτόχρονα τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας.

PwC Ελλάδας: Απολογισμός Βιωσιμότητας για τα έτη 2018 - 2019

PWC logoΗ PwC Ελλάδας δημοσιεύει τον τρίτο Απολογισμό Βιωσιμότητας που αφορά στα οικονομικά έτη 2018 και 2019 και έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του GRI. Όλες οι δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας της PwC απορρέουν από τις αξίες της και συμβάλλουν στην επίτευξη του σκοπού της που είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στη κοινωνία και η επίλυση σημαντικών προβλημάτων.

Ψηφιακό εργαλείο για το ΤΑΙΠΕΔ

TAIPED logoΤο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Global Sustain δημιούργησαν ένα ψηφιακό εργαλείο, το ESG Rating Tool, για την αξιολόγηση της αειφορικής επίδοσης των περιουσιακών στοιχείων του χαρτοφυλακίου του με χρήση δεικτών επίδοσης (KPIs).

Safe Restart: Νέα υπηρεσία για την ασφαλή επανεκκίνηση των επιχειρήσεων στη νέα εποχή από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

0TUVH TÜV HELLAS (TÜV NORD) χαιρετίζει τα «υγειονομικά πρωτόκολλα» τα οποία αποτελούν νομοθετικά κατοχυρωμένες κατευθυντήριες οδηγίες, ανακοινώνοντας παράλληλα τη νέα της υπηρεσία Safe Restart.

Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις παραγωγικών φορέων για τα μέτρα της κυβέρνησης

dosi 00Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης κινούνται στην σωστή κατεύθυνση για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, την προστασία της εργασίας και τη μείωση των δεδομένων και μεγάλων απωλειών για το 2020.

Κορκίδης: Η Κυβέρνηση ανοίγει «ομπρέλα προστασίας» σε απασχόληση και επιχειρήσεις

0korkidhsΗ Κυβέρνηση ανοίγει «ομπρέλα προστασίας» σε απασχόληση και επιχειρήσεις αναφέρει σε μήνυμά του ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Β. Κορκίδης με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργούς κ. Κ. Μητσοτάκη για την ανάταξη της οικονομίας. Στη δήλωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Γέφυρα» επανεκκίνησης της οικονομίας

0kyriakosΈνα σταθερό πλαίσιο το οποίο ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «γέφυρα» για την «επανεκκίνηση» του οικονομικού γίγνεσθαι της χώρας αλλά και τη θωράκισή του εξήγγειλε προ ολίγου με διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιτάχυνση του επιχειρηματικού “restart» επιδιώκει το Ε.Β.Ε.Π. σε συνεργασία με το ΥΝΝΠ και την Περιφέρεια

0korkidhsΟι ναυτιλιακές δραστηριότητες του μεγάλου λιμανιού θα ξεπεράσουν και αυτή την πανδημική «τρικυμία».

Καθορισμό των μέτρων στήριξης για τις ΜμΕ ζητεί το ΒΕΠ από τον πρωθυπουργό

0michalarosΤην άμεση εφαρμογή τριών μεταρρυθμίσεων για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων εισηγείται στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

ΕΒΕΠ: «Καθοριστικά τα τραπεζικά σχέδια για την διάσωση των επιχειρήσεων»

0korkidhsΤο Ε.Β.Ε.Π. επισημαίνει πως η επιχειρηματικότητα του τόπου διαχρονικά θέλει τις τράπεζες δίπλα της και όχι απέναντι της, αν και τα τελευταία 10 χρόνια της κρίσης, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Π.Ε.Σ.Α. : Νέες τάσεις καταναλωτικής διάθεσης εμφανίζει η επόμενη ημέρα της αγοράς στην Αττική

0korkidhsΑποκαλυπτική της διαμόρφωσης της συμπεριφοράς του καταναλωτικού κοινού από την επαναλειτουργία των καταστημάτων μετά την άρση των μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού είναι η έρευνα του τμήματος Μελετών του Ε.Β.Ε.Π.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter