Πεμ07092020

Last updateΠεμ, 09 Ιουλ 2020 10am

ΕΒΕΠ: Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αναπτύξει πιο «ετερογενή οικονομία»

0korkidis vasilis newΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στο πλαίσιο της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης του σχεδίου για το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, κατέθεσε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προτάσεις σχετικά με τις ανάγκες, τις προκλήσεις, τους στόχους, την κατανομή και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα του «ΕΠΑ 2021-2025».

Πρωτοβουλία ΒΕΠ ενημέρωσηw για την Οδηγία “Seveso”

0MICHALAROSΣτην επιμελητηριακή περιφέρεια του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραία λειτουργούν οι μεγαλύτερες χημικές βιομηχανίες της χώρας.

Μελέτη ΙΟΒΕ: Μεγάλη η συνεισφορά του τομέα της κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού στην εγχώρια οικονομία

ploio kampinaΤη σημαντική συνεισφορά του τομέα της κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού στην εγχώρια οικονομία σε όρους ΑΕΠ και απασχόλησης, αλλά και τη σημασία του στην προσπάθεια ανάδειξης ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου της ελληνικής οικονομίας που θα βασίζεται στην εξωστρέφεια, τη γνώση και την τεχνολογία επισημαίνει μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE) που παρουσιάστηκε σήμερα.

Β. Κορκίδης: Σημαντικά κενά στον κανονισμό IFR της ΕΕ για τις χρεώσεις καρτών

0korkidhsΟ μεγαλύτερος άμεσος αντίκτυπος στο κόστος των πληρωμών, που προέρχεται από την πανδημία, ήταν η "μετανάστευση" των καταναλωτών από μετρητά σε κάρτες, λόγω του φόβου της μόλυνσης. Αυτό αποτυπώθηκε ιδιαίτερα σε ανέπαφες πληρωμές, οι οποίες αυξήθηκαν στην ΕΕ-27 τουλάχιστον 50% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Alpha Bank: Κανένα ζήτημα ασφάλειας στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών

0alphabankΜε ενημέρωσή της η Alpha Bank πληροφορεί τους συναλλασσόμενους ότι "λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας".

Β. Κορκίδης: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, μας βρίσκουν σύμφωνους

0korkidis1Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων σημειώνει ότι « ο χρόνος είναι χρήμα».

Νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας ύψους 3,5 δις ανακοίνωσε ο Κυρ.Μητσοτάκης

0mitsotakis ΒΟ πρωθυπουργός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα νέα μέτρα στήριξης ύψους 3,5 δις. Ευρώ.

Ναυπηγεία Ελευσίνας: «Έπεσαν» οι πρώτες υπογραφές

nafpieia elefsinas 056Προσπάθεια να πειστούν και οι υπόλοιποι μέτοχοι, κάποιοι εκ των οποίων δεν ήταν παρόντες στην συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων , για την μεταβίβαση των ναυπηγείων Ελευσίνας στην ONEX σε εξέλιξη.

Το Ε.Β.Ε.Π. επικροτεί τα μέτρα βελτίωσης του πλαισίου στήριξης των μικρών επιχειρήσεων

0korkidhsΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς επικροτεί τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση για την έμπρακτη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, συνεπεία του κορονοϊού.

«Κρίσιμη» ημέρα για τα ναυπηγεία Ελευσίνας

nafpieia elefsinas 056Κρίσιμη η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση ανάμεσα στον επικεφαλής της Onex Π. Ξενοκώστα και τον Νικόλαο Ταβουλάρη, βασικό μέτοχο των ναυπηγείων Ελευσίνας, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη για το μέλλον των ναυπηγείων Ελευσίνας.

Δ. Μαθιός: Η ελληνική βιομηχανία επέδειξε αξιοσημείωτη αντοχή και ετοιμότητα στα χρόνια της κρίσης

0mathiosΤο μήνυμα ότι η ελληνική βιομηχανία επέδειξε αξιοσημείωτη αντοχή και ετοιμότητα στα χρόνια της κρίσης η δε συμβολή της στην οικονομία και την κοινωνία παραμένει καθοριστική και επιβάλλεται να αποτελέσει την βάση μιας εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη , μετέφερε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 στο ΕΒΕΠ μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τι είναι η αυστηρή εξακρίβωση ταυτότητας πελάτη «SCA»

economy 94353Το Ε.Β.Ε.Π. ενημερώνει πως τίθεται σε ισχύ η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία που ονομάζεται Δεύτερη Οδηγία για τις Υπηρεσίες Πληρωμών, η οποία έχει σκοπό να μειώσει τις απάτες και να αυξήσει την ασφάλεια των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Ε.Β.Ε.Π. :Μέτρα αρωγής η τροπολογία προστασίας επιταγών επιχειρήσεων με εποχικό τζίρο και η διάταξη αύξησης των δόσεων πληρωμής φόρων

0korkidhsΤο Ε.Β.Ε.Π. ενημερώνει πως, στο Νομοσχέδιο για τις μικροχρηματοδοτήσεις που ψηφίστηκε στη Βουλή, εντάχθηκε τροπολογία, η οποία επεκτείνει την προστασία των επιταγών για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν τουριστικό πρόσημο, επιχειρώντας, με μια ακόμα παράταση, την στήριξή τους στο τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν.

ΕΒΕΠ: Προτάσεις βελτίωσης του GDPR για καλύτερη εφαρμογή και διαφάνεια

0korkidis1Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ενημερώνει πως στις 24/6/20 δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η έκθεση αξιολόγησης σχετικά με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Επίσημο το ενδιαφέρον της ONEX Shipyards για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

0ELEFSINAΕπίσημη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας μέσω της εταιρίας ONEX Shipyards από τον αμερικανικό κυβερνητικό οργανισμό DFCgov έλαβε, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Άδωνις Γεωργιάδης, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΕΒΕΠ: Προς όφελος της αγοράς οι μικροχρηματοδοτήσεις

0korkidis1Το νομοσχέδιο για τις μικροχρηματοδοτήσεις, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής στην Βουλή, αποτελεί ένα καινοτόμο και ρηξικέλευθο νομοθέτημα, καθώς προβλέπει να δίνονται μη τραπεζικές χρηματοδοτήσεις σε πολίτες για να ξεκινήσουν μια νέα δουλειά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Κορκίδης: Η «Επιχειρηματική βίζα» αποτελεί μέτρο που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση

0korkidis1Η «Επιχειρηματική βίζα» αποτελεί μέτρο που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλης Κορκίδης.

Το Ε.Β.Ε.Π. υποστηρίζει την ανάπτυξη Πάρκων Έρευνας και Καινοτομίας

0xropeiΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, ένθερμος υποστηρικτής των προσπαθειών ανάπτυξης καινοτόμων δράσεων σε όλο το εύρος των οικονομικών δραστηριοτήτων και γενικότερα του επιχειρείν, χαιρετίζει την προσπάθεια ανάπτυξης Πάρκων Έρευνας και Καινοτομίας στη χώρα μας.

Νέα παράταση για τις μεταχρονολογημένες επιταγές ζητεί το ΒΕΠ από την Κυβέρνηση

0MICHALAROSΆμεση αναστολή της προθεσμίας εμφάνισης και πληρωμής επιταγών που εκδόθηκαν μεταξύ 31ης Μαρτίου και 31ης Μαΐου 2020 από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους, οι οποίοι επλήγησαν από την υγειονομική κρίση του “Covid-19”, ζητεί από την κυβέρνηση το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Δώδεκα παρατηρήσεις του Ε.Β.Ε.Π. στη δημόσια διαβούλευση για το παράνομο εμπόριο

0korkidis1Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου όπως είχε υποσχεθεί, καλώς έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στη χώρα μας.

ΕΒΕΠ: Η έκπτωση 2% για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος να θεσπιστεί για τα Νομικά Πρόσωπα και την εφάπαξ εξόφληση του ΕΝΦΙΑ

0korkidis1Το υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωση για τις ρυθμίσεις των φορολογικών υποχρεώσεων, αναφέρει ότι η «Κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση της δύσκολης πραγματικότητας που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι φορολογούμενοι.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter