Τετ02202019

Last updateΤετ, 20 Φεβ 2019 4am

Χαιρετίζει ο Φ. Κουβέλης την οικειοθελή παροχή της ναυτιλιακής κοινότητας στην εθνική οικονομία

0KOYBELISΟ Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης στο πλαίσιο της διαδικασίας οικειοθελούς παροχής της ναυτιλιακής κοινότητας, που ολοκληρώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ την τρέχουσα περίοδο και βρίσκεται στο επίπεδο των τελικών προπαρασκευαστικών ενεργειών δήλωσε ότι :

Η παραοικονομία και οι τρόποι αντιμετώπισής της, στο επίκεντρο ενδιαφέροντος του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π.

0ΕΒΕΠ123Τις δυνάμεις τους ενώνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.), το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) και η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, με στόχο τον περιορισμό του παρεμπορίου και τη διαφύλαξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Στην τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Β.Ε.Π., που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, προσκεκλημένοι ήταν ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ, κ. Σταύρος Θωμαδάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά, Ταξίαρχος, κ. Γιώργος Παππάς και ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά, κ. Κώστας Κατσαφάδος.

Χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποιήσεων

0ALEXANDROUPOLILIMANIΤο χρονοδιάγραμμα μεγάλων αποκρατικοποιήσεων, όπως τα δέκα λιμάνια, η Εγνατία Οδός, τα ΕΛΠΕ, το "Ελ. Βενιζέλος" και η ΔΕΠΑ, αλλά και νέα έργα, όπως η υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στη νότια Καβάλα, καθώς και μαρίνες, όπως αυτές στη Ρόδο, στη Μύκονο κ.ά. περιλαμβάνει το αναθεωρημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ που εγκρίθηκε στις 15 Φεβρουαρίου από το ΚΥΣΟΙΠ και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Β. Κορκίδης : Οι νέες ρυθμίσεις πρέπει να εστιάζουν στους εισοδηματικά και φοροδοτικά αδύναμους

0korkidhsΤον προβληματισμό του για το εάν τα νέα όρια για τη πρώτη κατοικία θέτουν εκτός προστασίας αδύναμες κοινωνικά ομάδες και εάν διατηρούν το ύψος των δανείων, αντί να λειτουργούν ως "κόφτες" σε όσους τη δικαιούνται εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραία Βασίλης Κορκίδης.

Εθνική Τράπεζα: Σε τροχιά ανάκαμψης κατά τη διετία 2017-2018 η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα

economy euro 05Σε τροχιά ανάκαμψης κατά τη διετία 2017-2018, με την προστιθέμενη αξία του εταιρικού τομέα να αυξάνεται κατά 3% ετησίως εισήλθε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

H SAS συμμετείχε στο Athens Energy Forum 2019

0SASGLOBALΗ SAS, ηγέτιδα εταιρεία στο λογισμικό και τις υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάλυσης και ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος προμηθευτής επιχειρηματικών πληροφοριών στην αγορά, συμμετείχε ως bronze χορηγός για ακόμη μια χρονιά στο Athens Energy Forum, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens, στην Αθήνα, όπου και τοποθετήθηκε σχετικά με τις εξελίξεις στον ενεργειακό κλάδο στην Ελλάδα, αλλά και πάνω στο διευρυμένο χαρτοφυλάκιο της στις λύσεις ενέργειας.

Τρεις δεσμευτικές προσφορές για τη μαρίνα Αλίμου – Με e-Auction η ανάδειξη του πλειοδότη

0ΑλιμοςΤο ΤΑΙΠΕΔ παρέλαβε σήμερα τρεις δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου για 40 χρόνια.

Εξαγορές -Συγχωνεύσεις επιχειρήσεων 2018: Αυξημένη δραστηριότητα με παράλληλη μεταστροφή σε συναλλαγές μεσαίου μεγέθους σύμφωνα με την ετήσια μελέτη της PwC Ελλάδας

PWC logoΟι ελληνικές επιχειρήσεις προσέλκυσαν συνολικά €5,5 δισ. το 2018, με €3,8 δισ. εξ αυτών να αφορούν σε Εξαγορές και Συγχωνεύσεις, €0,6 δισ. σε εταιρικά ομόλογα και €1 δισ. σε ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με την ετήσια μελέτη της PwC Ελλάδας “Εξαγορές και συγχωνεύσεις στην Ελλάδα 2018”.

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης Β. Κορκίδη - Δ. Αυλωνίτη

0korkidhsΌλα τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την μετεξέλιξη του Επιμελητηριακού Θεσμού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη διάρκεια συνάντησης, που πραγματοποίησαν σήμερα  Πέμπτη, στις 14 Φεβρουαρίου 2019, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, κ. Βασίλης Κορκίδης, με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Δημήτρη Αυλωνίτη.

Στ. Πιτσιόρλας: Τα δείγματα που έχουμε από την πορεία της οικονομίας μας είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά

0Pitsiorlas«Τα δείγματα που έχουμε από την πορεία της οικονομίας μας και ιδιαίτερα από την πορεία της μεταποίησης, είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε συνεχή άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής και κυρίως έχουμε και συνεχή άνοδο των εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων, που σημαίνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, δηλαδή το μοντέλο οικονομίας μας αλλάζει προς τη σωστή κατεύθυνση, που είναι η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια».

Στο "μικροσκόπιο" του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών οι προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος

0delphi800Η επιστροφή των τραπεζών στην κανονικότητα θα αποτελέσει το επίκεντρο της συζήτησης των κορυφαίων τραπεζικών στελεχών της χώρας μας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Δέκα προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κενών και εγκαταλελειμμένων κτηρίων του Πειραιά από το ΕΒΕΠ

0korkidhsΤο Ε.Β.Ε.Π. επισημαίνει ότι στον Πειραιά, σύμφωνα με μελέτες, εκτιμάται ότι το 60% των κτηρίων είναι κατασκευασμένα πριν από το 1970.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά βραβεύει επιχειρηματίες και παλαιά μέλη του

002001 ploti deksameni peramatos olpΤο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, στο πλαίσιο της δράσης του για την στήριξη των επιχειρήσεων- μελών του, αποφάσισε να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις του Δ.Σ. Β.Ε.Π. σε περιοχές της επιμελητηριακής του Περιφέρειας με σκοπό, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ενημέρωση και υποστήριξη των ΜΜΕ – μελών του για συμμετοχή σε νέες δράσεις, σύγχρονες και καινοτόμες.

Χρονιά ρεκόρ για τις ελληνικές εξαγωγές το 2018

00 1075885 κουτίΝέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψαν οι Ελληνικές εξαγωγές το 2018, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια.

Ανοιχτή πρόσκληση ΕΒΕΠ στους υποψήφιους επικεφαλής των αυτοδιοικητικών εκλογών

0korkidhsΕν όψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του Μαΐου 2019, ο Πρόεδρος, κ. Βασίλης Κορκίδης, και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Β.Ε.Π. αποστέλλουν ανοικτή πρόσκληση στους υποψήφιους Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής και τους επικεφαλής συνδυασμών για τη Περιφέρεια Αττικής, να παρευρεθούν στις επόμενες τακτικές Συνεδριάσεις του Επιμελητηρίου, προκειμένου να συζητηθούν οι σχεδιασμοί τους, τα προβλήματα και οι τρόποι επίλυσης για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των περιοχών ευθύνης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Ν. Παππάς: Αναγκαίες οι πολιτικές που θα επιτρέψουν αμοιβές – κίνητρα για την ανάσχεση του “Brain drain

pappas 1Την ανάγκη να αναζητήσουμε τις πολιτικές εκείνες που θα επιτρέψουν αμοιβές – κίνητρα για την επιστροφή των νέων στον τόπο μας και την ανάσχεση του “Brain drain”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππάς στην ομιλία του, χαιρετίζοντας την εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, για την παρουσίαση των ρομπότ και γενικά της ρομποτικής κατά την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Τζ. Πάιατ: "Να είναι το 2019 το έτος «σημαντικών αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα"

0pyatttΤην ελπίδα το 2019 να είναι το έτος «σημαντικών αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα», εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στην χθεσινοβραδινή δεξίωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, στη Θεσσαλονίκη, για το νέο έτος.

ΙΟΒΕ: Υποχώρηση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Ιανουάριο

0iobeΣτις 99,6 υποχώρησε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Ιανουάριο (από 101,6 μονάδες), λόγω σημαντικής επιδείνωσης των προσδοκιών στις υπηρεσίες.

Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδη, για την «Ρομποτική και Ψηφιοποίηση στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης»

0korkidhsΟ Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλης Κορκίδης, θα λάβει μέρος στις εργασίες του στο Διεπιστημονικού Συμποσίου, «Ρομποτική και Ψηφιοποίηση στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης», το οποίο θα διεξαχθεί σήμερα , στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π., στις 17:30, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Παρέμβαση Π.Ε.Σ. Αττικής για ένταξη των εταιρειών franchise στα προγράμματα ΕΣΠΑ

0korkidhsΜε επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Ι. Δραγασάκη, τον Αναπλ. Υπουργό Βιομηχανίας, κ. Σ. Πιτσιόρλα, τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Σ. Γιαννακίδη και τον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Δ. Αυλωνίτη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, κ. Βασίλης Κορκίδης, ζήτησε την ένταξη των εταιρειών, που αναπτύσσονται με το σύστημα franchise στα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Η Αναπτυξιακή Τράπεζα στο "μικροσκόπιο" Γίρκι Κατάϊνεν και Γιάννη Δραγασάκη

0katajen2Εντός των προσεχών εβδομάδων θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη συγκρότηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας όπως ανέφερε στη σημερινή συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάϊνεν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter