Δευ12172018

Last updateΔευ, 17 Δεκ 2018 2pm

SeaNation790X90

Β. Κορκίδης: Οριακά βελτιωμένος ο τζίρος των φετινών Χριστουγέννων

0korkidhsΤα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τη πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του εορταστικού ωραρίου, με τα καταστήματα να είναι φέτος ανοικτά τις τρεις τελευταίες Κυριακές του έτους, δείχνουν πως, το 2018, ο τζίρος των Χριστουγέννων ενδέχεται να κινηθεί οριακά καλύτερα από τα περυσινά επίπεδα.

Πρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου ο Πέτρος Δούκας

0doukas petrosΟ οικονομολόγος Πέτρος Δούκας ανέλαβε την προεδρία της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Ελλάς).

Δέκα επισημάνσεις του Ε.Β.Ε.Π. για τους κινδύνους και τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

0ΕΒΕΠ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΣτο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο συμμετέχει, ως Σύνεδρος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, κ. Β. Κορκίδης, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κ. Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ε. Μεϊμαράκη την οποία κοινοποίησε και στα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, επισημαίνει τους 10 κινδύνους για την ελληνική οικονομία, καθώς επίσης και τις 10 προτάσεις της επιχειρηματικής κοινότητας του Πειραιά για την ανάπτυξή της.

Liknoss: H Νέα Εταιρική Ταυτότητα για την νέα εποχή της FORTHcrs

0ΛίκνοςΜε νέα εταιρική επωνυμία και ταυτότητα εισέρχεται δυναμικά η FORTHcrs στη νέα εποχή της, μετά τη μετάβαση της ιδιοκτησίας της στην Liknoss Holding S.A. και την ένταξη της στο διεθνή όμιλο της North Star. Liknoss θα είναι πλέον η εταιρική επωνυμία της FORTHcrs και με αυτή η εταιρεία συνεχίζει την πορεία της,

Βράβευση της PwC Ελλάδας στα Bravo Sustainability Awards 2018 για το πρόγραμμα υποστήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

PWC logoΤο πρόγραμμα υποστήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (Social Entrepreneur) που υλοποιεί η PwC Ελλάδας διακρίθηκε με το βραβείο Bravo Market, στην τελετή απονομής των Bravo Sustainability Awards 2018 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΕΒΕΠ: Κομβική η θέση του λιμανιού του Πειραιά για το θαλάσσιο "Δρόμο του Μεταξιού"

cosco 520x290Οι προκλήσεις, η μεγάλη συνεισφορά και τα επόμενα βήματα της πεντάχρονης πρωτοβουλίας της Κίνας «Ο νέος Δρόμος του Μεταξιού - Belt and Road Initiative (BRI)», αποτέλεσαν τους κεντρικούς άξονες συζήτησης στην εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και η Κινεζική Πρεσβεία στην Ελλάδα,

Μεγάλη άνοδος των εξαγωγών τον Οκτώβριο και αισιοδοξία για νέο ρεκόρ εξωστρέφειας

00 1075885 κουτί«Με ορμή μπήκαν στο τέταρτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς οι ελληνικές εξαγωγές, καταγράφοντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 24% τον Οκτώβριο του 2018. Η ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών καθ' όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, δημιουργεί αισιοδοξία για την επίτευξη νέου ρεκόρ εξωστρέφειας.

Στη γ.σ. του ΕΟΑΕΝ το μεταφορικό ισοδύναμο

0ΕΟΑΕΝΜε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Δεκεμβρίου στη Καβάλα η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών ΕΟΑΕΝ, με τη συμμετοχή και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, το οποίο είναι ιδρυτικό μέλος του Ομίλου.

Ξεκινά η διαδικασία μη δεσμευτικών προσφορών για τα ναυπηγεία Ελευσίνας

nafpigeia elefsinas 00Εκκινεί η διαδικασία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Ενδιαφέρον για τα ναυπηγεία έχουν εκδηλώσει μέχρι τώρα τρεις επενδυτές, ενώ πιθανό είναι να καταθέσει προσφορά και ένας ακόμη «μνηστήρας».

Υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας Ε.Β.Ε.Π. και Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Port Said

0ΕΒΕΠ12Με στόχο την ενίσχυση των διμερών επιχειρηματικών συνεργασιών στον ναυτιλιακό τομέα, υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Ναυτικού Επιμελητηρίου του Port Said,

ΣΕΒ: Ο ρυθμός ανάπτυξης επιταχύνθηκε σε +2,2% το γ' τρίμηνο του 2018

0auxisiΟ ρυθμός ανάπτυξης επιταχύνθηκε σε +2,2% το τρίτο τρίμηνο του 2018, ως αποτέλεσμα κυρίως της ενίσχυσης της ιδιωτικής κατανάλωσης (+0,7%) και των εξαγωγών (+7,6%). Αυτό σημειώνει ο ΣΕΒ στο Εβδομαδιαίο Δελτίο για την Ελληνική Οικονομία, που κυκλοφόρησε την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018.

Σε διαβούλευση το σ/ν για την προσέλκυση Στρατηγικών Επενδύσεων

0δραγασακηςΣε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση έθεσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, το σχέδιο νόμου υπό τον τίτλο «Νόμος για την προσέλκυση Στρατηγικών Επενδύσεων» και μεταξύ άλλων ορίζεται προθεσμία 45 ημερών για την έκδοση οποιασδήποτε απαιτούμενης άδειας, έγκρισης ή γνωμοδότησης για την εγκατάσταση ή λειτουργία Στρατηγικής Επένδυσης, με την επιφύλαξη ειδικότερων διατάξεων.

ΟΟΣΑ: Παγκόσμιο «χρυσό μετάλλιο» στην Ελλάδα για τις αυξήσεις φόρων

doseis 000Τις μεγαλύτερες αυξήσεις φόρων στην δεκαετία 2007-2017, διπλάσια σχεδόν από την 2η κατά σειρά χώρα (Μεξικό) πέτυχε η Ελλάδα στα μνημονικά χρόνια με τα έσοδα από φόρους να εκτινάσσονται από το 32% στο 29,4% του ΑΕΠ.

Σ. Αναστασόπουλος: «Χρειαζόμαστε μια οικονομία που θα μπορεί να παράγει νέο πλούτο και να αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς»

0Μητσοτάκης ΕπιμελητήριοΑνταγωνιστικότητα, οικονομία που θα μπορεί να παράγει νέο πλούτο και να αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, και εγκατάλειψη της πολιτικής επίτευξης υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που στηρίζονται στην υψηλή φορολόγηση ήταν μερικά από τα μηνύματα που εκπέμφθηκαν στην χθεσινή πρώτη ημέρα του ετήσιου συνέδριου με θέμα «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Διεθνής βράβευση «Most Transparent FDI Program / Global Markets 2019» για το ΤΑΙΠΕΔ

0award InvestorΜε το βραβείο «Most Transparent FDI Program / Global Markets 2019» ως το πιο διαφανές πρόγραμμα προσέλκυσης διεθνών άμεσων ξένων επενδύσεων τιμήθηκε το ΤΑΙΠΕΔ από το διεθνές περιοδικό International Investor.

Θέμα διαδικασιών για τους «ακατάσχετους λογαριασμούς» θέτουν οι Έμποροι

eforia 033955Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου βλέποντας ότι, ο ειδικός ακατάσχετος τροφοδότης λογαριασμός των συναδέλφων ελεύθερων επαγγελματιών έχει μείνει στις εξαγγελίες, απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο, κοινοποιώντας και στον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή, την ακόλουθη επιστολή:

Το Αναπτυξιακό Σχέδιο της Ελληνικής Οικονομίας

ellada oikonomia 05454Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, πιστό στο ραντεβού του, διοργανώνει το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο «Η Ωρα της Ελληνικής Οικονομίας», στις 3 & 4 Δεκεμβρίου 2018 στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός παραμένει αντιπρόεδρος στον Ευρωπαϊκό BECC

0mathiosΠαρατείνεται για ακόμη μια θητεία η εκπροσώπηση της αντιπροεδρίας στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC) από τον πρόεδρο του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρη Μαθιό.

Μία δεσμευτική προσφορά για την παραχώρηση της μαρίνας Χίου

0marina chiosΤο ΤΑΙΠΕΔ παρέλαβε σήμερα μία δεσμευτική προσφορά για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Χίου από το επενδυτικό σχήμα «AVLUM ENTERPRISES COMPANY LIMITED - ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣ Δ. ΤΕΦΑΣ ΝΑΥΠΗΓΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε - ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α.Ε. ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ». Η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς θα εκκινήσει άμεσα και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους του διαγωνισμού.

Νέο πλήγμα στις επενδύσεις – Από το ΠΔΕ θα πληρωθεί το μεταφορικό ισοδύναμο

0metaforesΤο πραγματικό κόστος για τον Προϋπολογισμό (και όφελος για την οικονομία) από τα αντίμετρα του 2019, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, δεν είναι 910 εκατομμύρια ευρώ (όπως αναφέρει το Σχέδιο του Προϋπολογισμού), άλλα το πολύ 400 εκατομμύρια ευρώ ή 0,2% του ΑΕΠ.

Επίσκεψη της πρέσβειρας της Βρετανίας στον Πρίνο

0γεωτρύπανοΤις θαλάσσιες εγκαταστάσεις της Energean στον Πρίνο της Καβάλας επισκέφθηκε η Πρέσβειρα της Βρετανίας στην Ελλάδα κ. Katherine Smith.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter