Τρι12012020

Last updateΤρι, 01 Δεκ 2020 7am

Μήνυμα Κυρ. Μητσοτάκη για τον κορονοϊό - Τα νέα μέτρα- Ο ρόλος των νέων-Στήριξη επιχειρηματικότητας

0Μητσ μετρα

«Θα προσπαθήσω να μιλήσω όσο πιο απλά γίνεται για τη σημερινή πραγματικότητα και για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε.
Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Σ' ένα βαθμό αυτό οφείλεται και στην αύξηση του αριθμού των τεστ που διεξάγονται. Μόλις χθες, για παράδειγμα, έγιναν παραπάνω από 24.000 σε ολόκληρη την επικράτεια. Αλλά είναι σαφές πως σε αρκετές περιοχές ο ιός μεταδίδεται, ήδη, με μεγάλη ταχύτητα» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό για το δεύτερο κύμα της πανδημίας κορονοϊού.
Σημείωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι και στη νέα αυτή υγειονομική κρίση η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιστέκεται καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και προσέθεσε: «Τώρα, έχουμε πιο πολλές γνώσεις για τον τρόπο μετάδοσης του ιού. Διαθέτουμε καινοτόμα συστήματα εντοπισμού και ιχνηλάτησης κρουσμάτων. Διαθέτουμε μεγαλύτερο αριθμό κρεβατιών εντατικής θεραπείας. Και πολύ περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας. Τους ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, ακόμα μια φορά, για τον καθημερινό σας αγώνα».
Τα μέτρα
Δύο νέα μέτρα για ανάσχεση στην έξαρση της πανδημίας ανακοίνωσε με διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως έκανε γνωστό, από τις 06:00 του Σαββάτου και μέχρι νεωτέρας, απαγορεύεται σε περιοχές επιπέδου ασφαλείας 3-4, μεταξύ των οποίων είναι και η Αττική και η Θεσσαλονίκη, η κυκλοφορία κατά το διάστημα από 00:30-05:00.Εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα, καθώς και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, στις ίδιες περιοχές γίνεται υποχρεωτική παντού η χρήση μάσκας, τόσο σε κλειστούς, όσο και σε ανοιχτούς χώρους.
Μήνυμα στους νέους
Ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους από τους οποίους ζήτησε να φανούν υπεύθυνοι και να βοηθήσουν, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας που βρίσκεται σε έξαρση. Άλλωστε, την Πέμπτη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα είχαμε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων με 882 νέα κρούσματα.
Στήριξη στις επιχειρήσεις
Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ακόμα πως "η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει επιχειρήσεις και εργαζόμενους που δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση". Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα προγράμματα που τρέχουν από την αρχή της πανδημίας: "Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή παρέχει αναγκαία ρευστότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται. Και ένα νέο πρόγραμμα τις επιδοτεί πλήρως για 100.000 νέες θέσεις εργασίας. Ενώ η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης έρχεται και αυτή να ανακουφίσει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα. Όμως, το οπλοστάσιό μας δεν είναι ανεξάντλητο. Και η εθνική οικονομία πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί για να τροφοδοτεί την κοινωνία, αλλά και την υγεία", τόνισε

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter