Τετ09232020

Last updateΤετ, 23 Σεπ 2020 8pm

“Πολιτεία Καινοτομίας” το ακίνητο της «ΧΡΩΠΕΙ» στο Νέο Φάληρο

0χρωπεί

Σε Πολιτεία Καινοτομίας που θα φιλοξενεί ερευνητικά κέντρα, startup επιχειρήσεις, αλλά και τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης επιχειρήσεων και μεγάλων βιομηχανιών, με σκοπό να ενισχυθούν οι συνέργειες εντός του εγχώριου οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας, πρόκειται να μετατραπεί το ακίνητο της «ΧΡΩΠΕΙ», έκτασης 17.893 τ.μ., επί της οδού Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο.
Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΥΠΑΝΕΠ), Χρίστου Δήμα, το ακίνητο μεταβιβάζεται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της επένδυσης μέσω ΣΔΙΤ.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης αναφέρει τα ακόλουθα:
«Αποτελεί μια ακόμη ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη για την πόλη μας η χθεσινή τροπολογία με την οποία φαίνεται να αξιοποιείται ακόμα ένα σημαντικό, αλλά εγκαταλελειμμένο κτήριο του δημοσίου στον Δήμο του Πειραιά.
Στην οδό Αθηνών - Πειραιώς και στο κτήριο του παλαιού εργοστασίου της «ΧΡΩ.ΠΕΙ», ιδιοκτησίας Ε.Ο.Φ., για το οποίο πριν αρκετά χρόνια είχε εκδηλωθεί η πρόθεση να μεταφερθούν τα πολύπαθα δικαστήρια του Πειραιά, δρομολογείται πλέον, μετά τη χθεσινή ψήφιση και την παραχώρησή του στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η δημιουργία του πρώτου Κέντρου Καινοτομίας – Πρότυπου Πάρκου Έρευνας και Τεχνολογίας στην Αττική.
Είμαστε θετικοί ως προς αυτήν την εξέλιξη και δηλώνουμε ικανοποιημένοι, θα θέλαμε όμως να δηλώσουμε την επιθυμία για έγκαιρη και άμεση ενημέρωση, καθώς και συμμετοχή του Δήμου σε συζητήσεις που αφορούν θέματα σχετικά με το ακριβές αντικείμενο των δραστηριοτήτων της νέας δομής, τη δυνατότητα για άμεσες συνέργειες με τον Δήμο Πειραιά σε συναφείς λειτουργίες και φυσικά το μέγεθος του πάρκου, ώστε να μην οδηγηθούμε σε φαινόμενα υπερβολικής δόμησης, εάν αυτή δεν είναι απολύτως αναγκαία.
Από τη νέα χρονιά θα επιδιώξουμε συναντήσεις του Δήμου με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου να συμβάλλουμε στο μέτρο των δικών μας αρμοδιοτήτων στην υλοποίηση, αλλά και να συμμετάσχουμε στη λειτουργία του, με οποιοδήποτε τρόπο και εάν αυτό είναι εφικτό.
Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος μας πρέπει να είναι και θα είναι αρωγός σε κάθε τέτοια καινοτόμα προσπάθεια που σχεδιάζεται ή υλοποιείται, σε ιδιοκτησίες που ανήκουν στα διοικητικά του όρια».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter