Σαβ10312020

Last updateΠαρ, 30 Οκτ 2020 6pm

Μπαράζ ελέγχων σε σκάφη αναψυχής

skafi-anapsixis-2222

Κοινή επιχείρηση με διακλαδικό χαρακτήρα, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε, στο πλαίσιο συνεργασίας της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης & Κανονισμών Λιμένων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία αποσκοπούσε στη διενέργεια ελέγχων σε επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της κοινής συντονισμένης επιχείρησης, η οποία διεξήχθη το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου 2014, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε σκάφη αναψυχής, τα οποία βρίσκονταν εν πλω ή ήταν ελλιμενισμένα σε νησιά των Κυκλάδων.

Οι έλεγχοι αφορούσαν και επικεντρώθηκαν κυρίως στη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, την ανασφάλιστη εργασία, τις παράνομες ναυλώσεις, τον έλεγχο της πληρότητας ως προς τα προβλεπόμενα ναυτιλιακά έγγραφα και πιστοποιητικά, καθώς και στον εξοπλισμό ασφαλείας των σκαφών.

Ως προς τα αποτελέσματα της επιχείρησης, ελέγχθηκαν συνολικά δεκαέξι (16) σκάφη αναψυχής και συγκεκριμένα τέσσερα (4) επαγγελματικά, εννέα (9) ερασιτεχνικά και τρία (3) ταχύπλοα, διαπιστώθηκε παράβαση που αφορούσε σε ανασφάλιστη εργασία μέλους πληρώματος, ενώ για δύο ακόμα περιπτώσεις διενεργείται περαιτέρω έρευνα για την εξακρίβωση παραβάσεων της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Συναφείς έλεγχοι διακλαδικού χαρακτήρα θα συνεχιστούν και σε άλλες περιπτώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter