Σαβ06062020

Last updateΣαβ, 06 Ιουν 2020 3pm

Δωρεά μεγάλης ποσότητας υλικού ατομικής προστασίας από τον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

0doreaΤο τεράστιο πολυποίκιλο, πολυδιάστατο και πολυσήμαντο έργο που υλοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, καθημερινά, αναγνωρίζεται πλέον και Διεθνώς. Η ανταπόκριση του Ερυθρού Σταυρού της Κίνας στην έκκλησή μας για βοήθεια ήταν άμεση, συγκινητική και γενναιόδωρη.

Πειραιάς: Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις απαλλαγής από δημοτικά τέλη

pireas 6455Ο Δήμος Πειραιά προσφέρει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, καθώς και από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, για όσο διάστημα διέκοψαν ή περιόρισαν τη λειτουργία τους.
Ταυτόχρονα, μπορούν να αιτηθούν, με βάση τον τελευταίο νόμο 4688/2020, την παραχώρηση πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και όταν αυτό δεν είναι εφικτό, τη μείωση των τελών έως και 50%.
Επίσης, για όσες Κυριακές δεν λειτούργησε, η κυριακάτικη αγορά, οι μικροπωλητές μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για να απαλλαγούν από τα αναλογούντα τέλη.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Πειραιά, στον σύνδεσμο https://piraeus.gov.gr/hlektronikes-aithseis/ έως τις 31 Ιουλίου 2020, με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά βρίσκεται δίπλα στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της πόλης που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Προσπαθούμε να τους διευκολύνουμε σε αυτή την δύσκολη περίοδο, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, μειώνοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και κυρίως, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία στις υπηρεσίες του Δήμου. Πρόκειται για ακόμα ένα ψηφιακό εργαλείο, μεταξύ άλλων που έχουμε αναπτύξει στον Δήμο μας, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών μας, για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι δημότες μας γρήγορα και εύκολα». Κλείνοντας, ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή θα στηρίξει και θα συμβάλλει στην ομαλή επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, εφαρμόζοντας τις δυνατότητες που προσφέρουν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης, κυρίως σε σχέση με τους κοινόχρηστους χώρους, χωρίς φυσικά να εμποδίζονται οι πεζοί ή τα άτομα με αναπηρίες.
Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι λόγω της πανδημίας του Covid-19, ο Δήμος Πειραιά προχώρησε σε απαλλαγές και ελαφρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες, επισημαίνοντας ότι για τις απαλλαγές που αφορούν τα ανταποδοτικά τέλη, τους κοινόχρηστους χώρους και την κυριακάτικη αγορά η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων που γίνονται ηλεκτρονικά είναι η 31η Ιουλίου 2020. Όπως τόνισε: «Προσπάθειά μας είναι και παραμένει, να ενισχύσουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα στην πόλη μας, για να αντιμετωπίσουμε την κρίση που έχει προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού».

Έρευνα KPMG: Καθιερώνεται η εξ αποστάσεως εργασία

kpmg 04H KPMG πραγματοποίησε τον 2ο κύκλο της έρευνας «Βαρόμετρο για τις συνθήκες εργασίας στην εποχή του COVID-19» η οποία διεξήχθη από το συμβουλευτικό τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της.

Διαδικτυακά ο 3ος κύκλος «BLUE LAB»

pireas 97Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την ένταξη στον 3ο κύκλο του Κέντρου Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab».

Από σήμερα ξεκινά από τον Οίκο Ναύτου η καταβολή 3,065 εκατ. ευρώ προς ανέργους ναυτικούς.

0ΟΝΤο συνολικό πόσο των 3,065 εκατ. ευρώ καταβάλλεται από σήμερα μέσο του Οίκου Ναύτη, σε σχεδόν 3.500 περίπου Έλληνες ναυτικούς.

«Κλείνει» το κέντρο της Αθήνας για τα οχήματα

0κέντροΜε κοινή υπουργική απόφαση επιβάλλονται προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο της Αθήνας «λόγω αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19 και οι οποίοι επιβάλλουν, ως μέτρα πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, τον περιορισμό κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και την αύξηση του χώρου για τη μετακίνηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπια μέσα μετακίνησης στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας».

Ίδρυμα Ευγενίδου: Online εργαστήρια για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου

0evgenidouΔωρεάν εργαστήρια στο Διαδίκτυο στις νέες τεχνολογίες, για τους μαθητές και της μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου, προσφέρει το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter