ΕΛΛΑΔΑ
Β. Κικίλιας: «Η δουλειά της κυβέρνησης είναι να στηρίζει τους πολίτες στα δύσκολα»
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
- Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2026 16:59
Στις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών αλιέων, στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην ανάγκη στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων, στην κυβερνητική πολιτική για την ανακούφιση της κοινωνίας απέναντι στην ακρίβεια, αλλά και στην προστασία των θαλάσσιων συνόρων, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN
Η Ημέρα του Ιταλικού Αθλητισμού στον Κόσμο στην Αθήνα με το «1000 Miglia Experience Greece»
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
- Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2026 16:26
Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα γιόρτασε την Ημέρα Ιταλικού Αθλητισμού στον Κόσμο με αφορμή την ολοκλήρωση του αγώνα «1000 Miglia Experience», στο πλαίσιο του προγράμματος «1000 μίλια για την αθλητική διπλωματία», το οποίο εγκαινιάστηκε πέρυσι από το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Γάλλος πρέσβης: Ελλάδα και Γαλλία συνεργάζονται για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
- Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2026 16:50
"Η Ελλάδα και η Γαλλία δρουν από κοινού σε διπλωματικό επίπεδο σε θέμα όπως η ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Οι ηγέτες των δύο χωρών χτίζουν μαζί θέσεις τις οποίες θα υπερασπιστούν στις Βρυξέλλες αλλά και στον ΟΗΕ όπου η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας".
Νίκος Χαρδαλιάς: «Νέα εργαλεία συνολικού προϋπολογισμού 5,4 εκατ. ευρώ στη διάθεση των Επιμελητηρίων της Αττικής - Στηρίζουμε τους παραγωγικούς φορείς με σταθερό σχέδιο, συνέπεια και καθαρούς κανόνες»
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
- Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2026 16:29
Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς υπέγραψε τις αποφάσεις για την ένταξη στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική 2021–2027» των πράξεων ψηφιακής αναβάθμισης των έξι μεγαλύτερων Επαγγελματικών Επιμελητηρίων της Αττικής.
Ε.Β.Ε.Π.: Μικρή ανακούφιση ρευστότητας και προστασία της συνέπειας με ζητούμενο την ουσιαστική μείωση του ενεργειακού κόστους
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
- Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2026 13:48
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς αναγνωρίζει πως οι τέσσερις νέες παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις δύο βασικές πιέσεις που δέχονται σήμερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπως το βάρος των συσσωρευμένων οφειλών και το υψηλό ενεργειακό κόστος.
Β. Κικίλιας: «Το DNA της παράταξής μας είναι η κοινωνία και οι πολλοί – Από το έργο μας θα κριθούμε το 2027»
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
- Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2026 14:02
Στη στήριξη της κοινωνίας και των πολιτών, αλλά και στις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας στον δρόμο προς τις εκλογές του 2027, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον τ/σ OPEN.
What If Fest: Με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό ολοκληρώθηκε το διήμερο Φεστιβάλ Επιστήμης του Ιδρύματος Ευγενίδου
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2026 13:43
Με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό ολοκληρώθηκε στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου το What If Fest του Ιδρύματος Ευγενίδου, ένα διήμερο αφιερωμένο στην επιστήμη, την τεχνολογία, τον πειραματισμό και την ανακάλυψη.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα έχει τη δύναμη, την εμπειρία και πάνω από όλα το ανθρώπινο δυναμικό να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αλλαγών που συντελούνται στον παγκόσμιο τουρισμό
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
- Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2026 09:47
Με περισσότερους από 20 εκατ. επισκέπτες στο επτάμηνο του 2026 και αυξημένες ταξιδιωτικές εισπράξεις, ο ελληνικός τουρισμός καταγράφει ισχυρές επιδόσεις. Την ίδια ώρα, η ψηφιακή μετάβαση και η Τεχνητή Νοημοσύνη ανοίγουν τη συζήτηση για το μοντέλο ανάπτυξης της επόμενης ημέρας.
Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα στη θαλάσσια ασφάλεια - Μηνύματα για Κύπρο και Τουρκία
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
- Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2026 11:16
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση της πολυμέρειας, μεγαλύτερο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και αυστηρότερη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης, παρουσιάζοντας παράλληλα τις ελληνικές θέσεις για τη θαλάσσια ασφάλεια, τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία, το Κυπριακό, την Ουκρανία και το Σουδάν.
ΕΒΕΠ NEWS: Σε αναμονή των μέτρων στήριξης για το ενεργειακό κόστος με επίκεντρο ΕΦΚ, όρια δαπανών και ειδικό πλαίσιο κρατικών ενισχύσεων
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
- Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2026 10:55
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι φορείς των επιχειρήσεων για τις επιπτώσεις που έχει η ενεργειακή κρίση και ζητούν από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει ευρωπαϊκά εργαλεία στήριξης.
Θ. Καπράλος (ΕΣΠ): Ένας πραγματικά ισχυρός ναυτιλιακός Πειραιάς πρέπει να σημαίνει και έναν ισχυρό εμπορικό Πειραιά
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
- Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2026 19:59
Τη διαχρονική σχέση της ναυτιλίας με το εμπόριο, αλλά και την ανάγκη να ενισχυθεί περαιτέρω η σύνδεση της ναυτιλιακής δραστηριότητας με την τοπική οικονομία του Πειραιά, αναδεικνύει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας.
Στ. Γκίκας: «Η Ελληνική Κυβέρνηση παραμένει σταθερά δίπλα στη Γαύδο και σε όλα τα μικρά και ακριτικά νησιά της Χώρας»
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
- Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2026 15:43
Στο 3ο Διεθνές Συνέδριο “Smart Islands”, που διοργάνωσε η “International Hellenic Association” και πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2026 στη Γαύδο, συμμετείχε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Κέρκυρας, Στέφανος Γκίκας, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Γ. Γεραπετρίτης για την Μέση Ανατολή: «Πλήρης αποκατάσταση της ελευθερίας και της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας»
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
- Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2026 09:42
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης έστειλε μήνυμα υπέρ του άμεσου τερματισμού των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, επισημαίνοντας παράλληλα ότι πρέπει να διασφαλιστεί εκ νέου η απρόσκοπτη και ασφαλής διέλευση των πλοίων.
