Σαβ04042020

Last updateΣαβ, 04 Απρ 2020 11am

ΕΛΛΑΔΑ

Covid -19:Απαλλαγή τελών και οικονομικές διευκολύνσεις ανακοίνωσε ο Δήμος Πειραιά

0moraliΟ Δήμος Πειραιά, κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και λαμβάνοντας υπόψη τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, αποφάσισε τη λήψη σημαντικών κοινωνικών μέτρων, για τη στήριξη και τη διευκόλυνση των δημοτών που διαβιούν και ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα στον Δήμο.

Καραντίνα ζητά το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών

0επιβατες«Ιδιότυπη» καραντίνα ζητά από την κυβέρνηση το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών. Ειδικότερα ζητά την άμεση απαγόρευση όλων των αφίξεων ακόμα και αυτές των μόνιμων κατοίκων βάσει επίδειξης του Ε1, καθώς εκφράζεται τεράστια ανησυχία ότι ο αριθμός των εποχιακών εργαζομένων που διαθέτει το απαραίτητο έγγραφο και έχει ήδη μετακινηθεί προς αυτά είναι μεγάλος και θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Σε «ρότα» ξενοδοχείου για καραντίνα

0ANEK LINESΣήμερα το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των 261 εκ των συνολικά 380 επιβαινόντων στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, οι οποίοι δεν έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Ελλιμενίστηκε το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

0ANEK LINESΣτην προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας "Θεμιστοκλής", στο λιμάνι του Πειραιά, βρίσκεται το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", μετά τα 119 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μεταξύ των 383 επιβαινόντων του πλοίου.

Παρουσιάστηκε το «Greece From Home»

santorini nisia tourismosMε στόχο την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και η Marketing Greece, με την υποστήριξη της Google δημιούργησαν την «online πλατφόρμα Greece From Home».

Προτάσεις ΕΣΠ για στήριξη των επιχειρήσεων

0EMPOROI PIREAΟ Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, αφουγκραζόμενος την αγωνία των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση λόγω του κορονοϊού, απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη και τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση την ακόλουθη επιστολή:

«Τέρμα» και …το κολύμπι

0κολύμπιΜετά τα «κρούσματα» κολυμβητών σε ακτές της Αττικής και όχι μόνο το ΥΝΝΠ με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι απαγορεύεται στο πλαίσιο των μέτρων για της ανάσχεση της διασπορά του κορωνοϊού και το κολύμπι.

Το Ε.Β.Ε.Π. συστρατεύεται με το Υπουργείο Υγείας και μαζί με τις επιχειρήσεις - μέλη του δίνει τη «μάχη» κατά του κορονοϊού

0korkidhsΤο Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. αποφάσισε την οικονομική στήριξη του ΕΟΔΥ με την κατάθεση του ανώτατου δυνατού ποσού στον ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες ενέργειες σε γηροκομεία και ορφανοτροφεία της περιοχής ευθύνης του.

Κυρ. Μητσοτάκης στο CNN: Η ελληνική κοινωνία επέδειξε μεγάλη αλληλεγγύη

5prothΣυνέντευξη στο CNN και στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ παραχώρησε απόψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως στη χώρα μας η τάση όσον αφορά την εξέλιξη της κρίσης με τον κορονοϊό είναι ενθαρρυντική σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά επανέλαβε ότι «η σκληρή δουλειά μας περιμένει».

Παρουσία του Πρωθυπουργού η παραλαβή υγειονομικού υλικού δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση

0mitsotakisΟλοκληρώθηκε η παραλαβή των 13,5 εκατομμυρίων προστατευτικών μασκών από την Κίνα (8,34 εκατομμύρια παραδόθηκαν σήμερα), που αποκτήθηκαν χάρη σε δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, στο πλαίσιο των αδιάκοπων προσπαθειών για θωράκιση του συστήματος υγείας και των εργαζομένων του έναντι του κορωνοϊού.

Αγωνιά ο ΣΙΤΕΣΑΠ

skafi anapsixis 2222Ο ΣΙΤΕΣΑΠ έχει ενημερώσει εδώ και αρκετές ημέρες (επιστολές από τις 23 Μαρτίου 2020) τους αρμόδιους υπουργούς και λοιπούς φορείς υγείας και ασφάλειας, ότι ταξιδεύουν προς την Ελλάδα νεότευκτα σκάφη, με «πληρώματα μεταφοράς» κυρίως ελληνικής υπηκοότητας,

Τρείς προτάσεις από το ΒΕΠ

0michalarosΟυσιαστική στήριξη της εθνικής παραγωγής με άμεσες ενέργειες, ώστε να αποτραπούν προβλήματα και αγκυλώσεις στην ελληνική οικονομία εξαιτίας της ειδικής κατάστασης που έχει προκύψει από το στέλεχος του κορωνοϊού “Covid-19” προτείνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς, παρά το νέο πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.

Το ΕΒΕΠ στηρίζει τον ΕΟΔΥ στη μάχη κατά του κορονοϊού

0korkidis evepΣτο «πνεύμα» των ημερών και στο πλαίσιο της μάχης κατά του κορονοϊού το ΕΒΕΠ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter