Τετ10232019

Last updateΤρι, 22 Οκτ 2019 9pm

ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Πλακιωτάκης: Τα νησιά από ουραγός, πρωταγωνιστής της ανάπτυξης

0Πλακ ΠανεπΣτη διαδικασία υλοποίησης τέθηκε χθες η δημιουργία ειδικού τομεακού προγράμματος στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, ώστε να υπάρξει ενιαίο χρηματοδοτικό εργαλείο για την υποστήριξη σειράς δράσεων στη νησιωτική Ελλάδα.

Το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων στο επίκεντρο του δ.σ του ΕΒΕΠ

0korkidhsΗ πορεία των μείζονος σημασίας θεμάτων που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο εξετάστηκαν στη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π., υπό τον Πρόεδρο, κ. Β. Κορκίδη.

Τι είπαν για τον Καπετάν Βασίλη οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος και οι επενδύσεις των 2,5 δισ. ευρώ στην Costa Navarino

mitsotskiscostanavarinoΟκτώ νέες ξενοδοχειακές μονάδες θα κατασκευάσει η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. στην Costa Navarino, σεμία συνολικη επένδυση άνω των 2,5 δις. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με θέμα «Η επίδραση των επενδύσεων στις τοπικές κοινωνίες: Το παράδειγμα της Costa Navarino» με την συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη συνέλευση της CPMR: Παρουσιάστηκε η νησιωτική πολιτική

0KalogirouTη νέα ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο που ήδη προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσίασε η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου στην 47η Γενική Συνέλευση της CPMR που πραγματοποιείται στο Παλέρμο της Ιταλίας.

Β. Κορκίδης Το «μη χείρον βέλτιστον» ή «the lesser of two evils» ισχύει στη κυριολεξία για το «deal brexit» που συμφωνήθηκε μεταξύ Ε.U. και U.K.

0korkidhsΤο «μη χείρον βέλτιστον» ή στην αγγλική του μετάφραση «the lesser of two evils» ισχύει στη κυριολεξία για το «deal brexit» που συμφωνήθηκε μεταξύ Ε.U. και U.K. Τούτο επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδης σχολιάζοντας τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν Βρυξέλλες και Λονδίνο για το Brexit.

Πρωτοπορεί διεθνώς στην εφαρμογή ενός νέου μοντέλου περιβαλλοντικής προστασίας η POLYECO

0Αθανάσιος ΠολυχρονόπουλοςΗ POLYECO GROUP ένας από τους ηγέτες στη διαχείριση αποβλήτων σε όλο τον κόσμο και υπερήφανος πρεσβευτής της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο διεθνές στερέωμα, εκτός από έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα έχει να επιδείξει και ουσιαστική πολυετή δράση για τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου που συνδέεται άμεσα με την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και την εφαρμογή στην ανάδειξη στην πράξη της φιλοσοφίας της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής προστασίας.

Επιπλέον κίνητρα στους ξένους επενδυτές προανήγγειλε η κυβέρνηση

0Georgiades2Αλλαγές στο πρόγραμμα «Golden Visa» με γνώμονα την παροχή επιπλέον κινήτρων στους υποψήφιους επενδυτές ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Κίνα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

ΕΒΕΠ: To μέρισμα» από το υπερπλεόνασμα να διανεμηθεί στις φορολογικά και εργοδοτικά «συνεπείς» επιχειρήσεις

0korkidhsΤο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά με την ευκαιρία των 100 ημερών της κυβέρνησης, καλωσορίζει την εγγραφή, στο προσχέδιο του προυπολογισμού, για το «μέρισμα» των τουλάχιστον 138 εκ. ευρώ, στις επιχειρήσεις από το υπερπλεόνασμα του 2019.

Συνέδριο Economist: Μεγάλες οι προκλήσεις για τον ελληνικό τουρισμό από την εφαρμογή της γαλάζιας οικονομίας

7tourismotheokarΜεγάλες παρουσιάζονται οι προκλήσεις για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας, με αφορμή τη στρατηγική στήριξης της βιώσιμης ανάπτυξης του θαλάσσιου και ναυτιλιακού τομέα, με το μοντέλο του μαζικού τουρισμού να μην βρίσκεται στην καρδιά της επόμενης ημέρας.

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τη Blue Star Ferries στη Λέρο

0BLUE STAR DELOSΗ BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ε.Δ.Ο.Κ.), διοργάνωσαν διήμερο σεμινάριο παροχής Πρώτων Βοηθειών και Αντιμετώπισης Έκτακτων Φυσικών Φαινομένων, στις 5 & 6 Οκτωβρίου 2019 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου Λέρου, στο οποίο συμμετείχαν 98 συνολικά άτομα.

Συνεδρίαση ΣΟΠΠ Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων

0ΣΟΠΠΠραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15/10/2019 η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιώς και Νήσων, με αντικείμενο τον απολογισμό της προηγούμενης αντιπυρικής περιόδου και την προετοιμασία και το συντονισμό των συναρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από σεισμό καθώς και από έντονα φαινόμενα πλημμυρών, χιονόπτωσης και παγετού κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο.

Στενότερη συνεργασία ΒΕΠ με ΟΑΕΔ για ενίσχυση των τεχνικών επαγγελμάτων

0ΟΑΕΔΤη δημιουργία διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς και στον Οργανισμό Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού συμφώνησαν ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος και ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Διαμαρτυρία του προέδρου του ΕΒΕΠ για τις τραπεζικές χρεώσεις

0korkidhsΠροειδοποίηση- διαμαρτυρία απεύθυνε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης για τις νέες χρεώσεις από Τράπεζες, με προμήθεια ακόμα και για ερώτηση υπολοίπου!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter