Δευ07132020

Last updateΤρι, 14 Ιουλ 2020 7am

Επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα-Εμπόριο, ναυτιλία, τουρισμός, ενέργεια στο επίκεντρο

0Πούτιν Τσίπρας

Στις 12 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί τη Μόσχα ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το Βλαντιμίρ Πούτιν, έρχεται ως προσπάθεια επούλωσης των πληγών που άνοιξαν στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις, με εκατέρωθεν απελάσεις διπλωματών, το προηγούμενο διάστημα. Νέο κεφάλαιο όμως φαίνεται πως ανοίγει και στις σχέσεις Εκκλησίας-κράτους, μετά από τη νυχτερινή συνάντηση, την περασμένη Τετάρτη, Τσίπρα- Ιερώνυμου, στην Αρχιεπισκοπή, όπως ανέφερε δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής».
Σε εξομάλυνση δείχνουν να βαδίζουν οι σχέσεις Αθήνας-Μόσχας τέσσερις μήνες μετά την απόφαση της χώρας μας να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες εξαιτίας εμπλοκής τους σε ευαίσθητα εθνικά ζητήματα, αλλά και την ανάλογη απάντηση της Ρωσικής πλευράς.
«Στις 12 Δεκεμβρίου ο Τσίπρας στη Μόσχα», γράφει σε αποκλειστικό της ρεπορτάζ η «Νέα Σελίδα», σημειώνοντας πως στη ρωσική πρωτεύουσα μετέβησαν το προηγούμενο διάστημα αρκετές φορές Έλληνες απεσταλμένοι για να βελτιωθεί το κλίμα στις σχέσεις των δύο μερών.
Με τα διπλωματικά γραφεία των δύο κυβερνήσεων και τα υπουργεία των Εξωτερικών των δύο χωρών να εργάζονται μέχρι αυτή την ώρα για την οριστικοποίηση της ακριβούς ημερομηνίας συνάντησης Τσίπρα-Πούτιν, «κλειδωμένη» πρέπει να θεωρείται η συνεδρίαση της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής.
Στη Μόσχα θα βρεθεί ο Γιώργος Κατρούγκαλος, 5 με 8 Δεκεμβρίου, για την προετοιμασία της επίσκεψης η οποία θα οριοθετήσει το μέλλον της ελληνορωσικής συνεργασίας, μετά το ψυχρό κλίμα των τελευταίων μηνών.
Εμπόριο, ναυτιλία, τουρισμός, ενέργεια, περιφερειακές εξελίξεις αλλά και εθνικά ζητήματα καθώς και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, θα βρεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων των δύο ηγετών τον Δεκέμβριο, μετά την επίσημη πρόσκληση του Κρεμλίνου στον Έλληνα πρωθυπουργό, που έρχεται να αναθερμάνει τους παραδοσιακά φιλικούς δεσμούς των δύο κρατών.
Πηγή: Νέα Σελίδα, ΕΡΤ1

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter