Παρ09252020

Last updateΠαρ, 25 Σεπ 2020 6pm

Οδηγίες Ε.Ε. για απρόσκοπτες εμπορευματικές ροές

0metafores

Οδηγίες προς την κατεύθυνση ανάπτυξης «πράσινων διαδρόμων» στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ με στόχο την απρόσκοπτη διακίνηση φορτίων εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Τα κράτη-μέλη καλούνται να ορίσουν χωρίς καθυστέρηση όλα τα μεθοριακά περάσματα για το διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών, ως περάσματα «πράσινων λωρίδων».
Τα μεθοριακά περάσματα «πράσινων λωρίδων» πρέπει να είναι ανοιχτά για όλα τα οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα και οι έλεγχοι περιλαμβανομένων και των υγειονομικών δεν πρέπει να διαρκούν πάνω από 15 λεπτά.
«Το κείμενο των οδηγιών μας αποσκοπεί να προστατεύσει τις εφοδιαστικές αλυσίδες της Ε.Ε. σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και να διασφαλίσουμε ότι τα αγαθά και οι εργαζόμενοι στις μεταφορές θα ταξιδεύουν όπου χρειάζεται χωρίς καθυστέρηση», δήλωσε η Επίτροπος Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν.

Ειδικές οδηγίες για τους οδηγούς

Να σημειωθεί ότι στο θέμα των ελέγχων και για τους οδηγούς των φορτηγών υπάρχει ειδική αναφορά δεδομένου ότι το διάστημα που διέρρευσε είχαν σημειωθεί πολλά προβλήματα στην διέλευσή τους καθώς πολλοί εξ αυτών είναι από τρίτες χώρες που έχουν αποκλειστεί λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Ετσι στις νέες οδηγίες προβλέπεται ότι:
Στους οδηγούς των φορτηγών δεν πρέπει να ζητούνται άλλα έγγραφα από την ταυτότητα και την άδεια οδήγησης και αν είναι απαραίτητο επιστολή από τον εργοδότη. Πρέπει επίσης να γίνονται δεκτά ηλεκτρονικά έγγραφα.
Κανένας οδηγός δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο διάκρισης λόγω προέλευσης ή προορισμού, ή εθνικότητας ή λόγω της χώρας άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.
Καταργούνται επίσης οι περιορισμοί του Σαββατοκύριακου, της νύχτας και των τομεακών απαγορεύσεων.
Η Επιτροπή ενθαρρύνει ακόμη τα κράτη-μέλη να δημιουργούν ελεύθερους διαδρόμους διέλευσης που θα επιτρέψουν στους ιδιώτες οδηγούς και τους επιβάτες τους, όπως εργαζόμενους στην υγείας και τις μεταφορές, καθώς και Ευρωπαίους πολίτες να επαναπατριστούν, ανεξαρτήτως της εθνικότητας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter