Τετ08042021

Last updateΤετ, 04 Αυγ 2021 3pm

Προσχωρεί στη Συνθήκη για το Εμπόριο Όπλων η Κίνα

0ChinaFlag

H Κίνα, δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής όπλων στον κόσμο, προτίθεται να ενταχθεί στη Συνθήκη για το Εμπόριο Όπλων (TCA), μία απόφαση που θα "ενισχύσει την ειρήνη" στον πλανήτη, όπως διαβεβαιώνει σήμερα το Πεκίνο.
Η Συνθήκη, που υιοθέτησε ο ΟΗΕ το 2013 και ετέθη σε ισχύ το επόμενο έτος, προβλέπει πως κάθε συνυπογράφουσα χώρα θα αξιολογεί εκ των προτέρων σε κάθε συναλλαγή εάν τα προς πώληση όπλα υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν ώστε να παρακαμφθεί ένα διεθνές εμπάργκο, να διοχετευθούν σε εγκληματίες ή να παραβιάζουν τα δικαιώματα του Ανθρώπου.
Πρόκειται για εξοπλισμούς από πιστόλια έως πολεμικά αεροσκάφη και πλοία, ακόμη και πυραύλους.
Η ένταξη της Κίνας στην Συνθήκη, η οποία εγκρίθηκε το Σάββατο από το κύριο νομοθετικό όργανο της χώρας, συνιστά ένα σημαντικό μέτρο "για να στηριχθεί η πολυμερής συνεργασία", τόνισε κατά την ενημέρωση των συντακτών ο εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Ζάο Λιζιάν.
Η Κίνα "θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να διατηρηθεί και ενισχυθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στον κόσμο και στην περιοχή", πρόσθεσε ο Ζάο, διαβεβαιώνοντας πως ο ασιατικός γίγαντας "πάντοτε έλεγχε αυστηρά τις εξαγωγές στρατιωτικών προϊόντων".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter