Σαβ08152020

Last updateΣαβ, 15 Αυγ 2020 3pm

Πλακιωτάκης: Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το μεταναστευτικό δεν ισχύει

0plakiwtakis3

Οι τουρκικές αρχές δεν ενημερώνουν καν όταν ξεκινούν βάρκες με πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια, ανέφερε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, σημειώνοντας ότι ουσιαστικά η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας στο μεταναστευτικό δεν ισχύει στην πράξη. Επίσης πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία όσων φτάνουν στην Ελλάδα δεν είναι Σύροι πρόσφυγες.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλακιωτάκης επισήμανε ότι το πρόβλημα είναι περισσότερο μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό «για αυτό πρέπει να δημιουργηθούν τα κλειστά Κέντρα» και αναφέρθηκε στη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας στο Μεταναστευτικό τονίζοντας ότι στην πράξη δεν ισχύει καθώς «οι τουρκικές λιμενικές Αρχές δεν ανταποκρίνονται καν στις ενημερώσεις του Ελληνικού Λιμενικού ότι ξεκίνησαν βάρκες με πρόσφυγες από τα Τουρκικά παράλια». Μέχρι πρότινος σε ένα ποσοστό 60% οι Τούρκοι λιμενικοί ανταποκρίνονταν στις οχλήσεις της Ελληνικής πλευράς, σημείωσε.
Τέλος, ερωτηθείς για την τιμή των ναύλων, δεν απέκλεισε την αύξησή τους, λόγω της υποχρέωσης που έχουν οι τα πλοία να χρησιμοποιούν πιο καθαρά και φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα τα οποία είναι ακριβότερα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter