Τρι07142020

Last updateΤρι, 14 Ιουλ 2020 6pm

Οικονομική στήριξη στους απολυμένους σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία

0anergia

Το ΕΚ ενέκρινε αλλαγές στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση για τη στήριξη των εργαζομένων που θα πληγούν σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία.
Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση χρηματοδοτεί εργασιακές πολιτικές όπως o επαγγελματικός επαναπροσανατολισμός, η παροχή συμβουλών σταδιοδρομίας, η κατάρτιση, τα επιδόματα μετεγκατάστασης και η στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων.
Οι προτεινόμενες αλλαγές ορίζουν ότι απολύσεις οι οποίες μπορεί να πραγματοποιηθούν ως αποτέλεσμα της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία θα εμπίπτουν επίσης στην αρμοδιότητα του Ταμείου.
Μέχρι τώρα, οι κυβερνήσεις της ΕΕ μπορούσαν να ζητήσουν οικονομική στήριξη από το Ταμείο για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους που έχαναν τη δουλειά τους λόγω της παγκοσμιοποίησης ή κάποιας οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τις αλλαγές που ενέκρινε σήμερα το Κοινοβούλιο, μελλοντικοί απολυμένοι και αυτοαπασχολούμενοι που δεν θα έχουν πια κύκλο εργασιών ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων στα επιχειρηματικά μοντέλα, την ανάπτυξη και την απασχόληση που θα προκαλέσει μια πιθανή αποχώρηση του ΗΒ από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, θα εμπίπτουν επίσης στην αρμοδιότητα του EGF.
Η νομοθεσία εγκρίθηκε με 516 ψήφους υπέρ, 23 κατά και 17 αποχές.
Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ την επόμενη ημέρα από αυτήν κατά την οποία θα πάψουν να ισχύουν οι Συνθήκες της ΕΕ στο ΗΒ και μόνο σε περίπτωση αποχώρησής του χωρίς την επίτευξη συμφωνίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter