Δευ05252020

Last updateΚυρ, 24 Μαϊ 2020 7pm

Κρούσμα κορωνοϊού στο Ε/Γ - Ο/Γ "Ελευθέριος Βενιζέλος"

0anek el venizelos

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΕΝΕΝ στο Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" εκδηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε 72χρονο Ναυτεργάτη ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν στο πλοίο.
Επίσης συμπτώματα παρουσιάστηκαν σε δύο ακόμη αλλοδαπούς Ναυτεργάτες οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ γενικευμένα μέτρα έχουν παρθεί για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων 36 Ελλήνων.
Στο πλοίο πρόκειται σήμερα να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλους τους Ναυτεργάτες.
Το πλοίο παραμένει στην ράδα του Πειραιά και του έχει επιτραπεί η κοντινότερη απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά.
Στο μεταξύ για τα ύποπτα κρούσματα που σημειώθηκαν στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο "ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π" και αφορούσαν δύο έλληνες Ναυτεργάτες (Ναυτόπαις και Δόκιμος Μηχανικός) τα αποτελέσματα από το Λαϊκό νοσοκομείο που εξετάστηκαν ήταν αρνητικά.
Η ΠΕΝΕΝ με αφορμή την ανησυχητική εξέλιξη που διαμορφώνεται σε διάφορα πλοία με κρούσματα τονίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των Ναυτεργατών και για τον σκοπό αυτό να ενταθούν και να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι.
Τέλος σε ότι αφορά τις εξελίξεις με το νέο κύμα απολύσεων που γενικευμένα προχωρούν οι Ακτοπλοϊκές εταιρίες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αύριο θα υπάρξει πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ με σκοπό να σταματήσει η καταπάτηση της νομοθεσίας και να προστατευθούν τα Ναυτεργατικά δικαιώματα

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter