Πεμ05282020

Last updateΠεμ, 28 Μαϊ 2020 7am

Μινωϊκές Γραμμές: Το «Mykonos Palace» στα Χανιά

myk palace 11«Στις Μινωϊκές Γραμμές, δεν ακολουθούμε απλά τις εξελίξεις. Θα πρωτοπορούμε σε αυτές, επενδύοντας στο μέλλον προς όφελος της πατρίδας μας και για το καλό της Κρήτης μας», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωϊκών Γραμμών καπετάν Αντώνης Μανιαδάκης, στην τελετή των εγκαινίων των δρομολογιών του Mykonos Palace στην γραμμή Χανίων – Πειραιά.

Ο κ. Μανιαδάκης δεν έκρυψε την συγκίνηση του για την έλευση των Μινωικών Γραμμών σε μια ιστορική γραμμή της Κρήτης, αυτή των Χανίων, η οποία για πολλές δεκαετίες αποτελούσε το μήλον της έριδος μεταξύ των σημαντικότερων σύγχρονων ακτοπλοϊκών εταιριών της χώρας με την ΑΝΕΚ να έχει πάντα ένα σαφές προβάδισμα στα Χανιά τα οποία άλλωστε είναι απόλυτα συνδεδεμένα με την ιστορία της.

Το δε πλοίο «Mykonos Palace» των Μινωϊκών Γραμμών, πρώην «Europa Palace», που ανέλαβε αυτό το «βαρύ» φορτίο να δικαιώσει την προσπάθεια δεκαετιών της εταιρίας να κατέβουν στα Χανιά δείχνει να είναι το απόλυτο «εργαλείο» για αυτή την δουλειά.

Ένα από τα νεώτερης ηλικίας πλοία που ταξιδεύουν σήμερα στα Ελληνικά νερά της εσωτερικής ακτοπλοίας, παραδόθηκε στην κρητική εταιρία στις 10 Μαίου 2002 και ονομάζονταν «Europa Palace». Επί σειρά ετών προσέφερε τις υπηρεσίες του στην γραμμή Πάτρας – Αγκόνα. To 2012 ναυλώθηκε στην ιταλική εταιρία Tirrenia και μετανομάσθηκε σε «Amsicora».

Το 2018 επανήλθε στον έλεγχο των «Μινωϊκών Γραμμών». Μετανομάσθηκε σε “Mykonos Palace» και μετά από συντονισμένες προσπάθειες που διήρκησαν καιρό έλαβε το πράσινο φως να δρομολογηθεί στην γραμμή Χανίων – Πειραιά.

Το «Mykonos Palace», όπως και τον πρώτο καιρό, εκεί στο μακρινό 2002, παραμένει και σήμερα ένα πλοίο υψηλών προδιαγραφών ικανό όχι μόνο να σηκώσει το βάρος μιας ιστορικής ακτοπλοϊκής γραμμής, αλλά και να την ενισχύσει περαιτέρω.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των «Μινωϊκών Γραμμών», δεν απέφυγε να αναφερθεί στο θέμα αυτό, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της εταιρίας δεν είναι μόνο να ενισχύσει και να εμπλουτίσει την γραμμή των Χανίων με ένα πλοίο, το οποίο, είναι το νεώτερο και ταχύτερο πλοίο στην γραμμή, αλλά και να βοηθήσει σημαντικά το Νομό των Χανίων στην προσπάθεια του να αναβαθμίζει συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επιβάτες και τους επαγγελματίες της περιοχής.

man 11Αναλυτικά ο κ. Μανιαδάκης είπε τα εξής:

«Κυρίες και Κύριοι προσκεκλημένοι,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά που ανταποκριθήκατε σε αυτή μας την πρόσκληση και τιμάτε με την παρουσία σας τα εγκαίνια της νέας επιχειρηματικής μας δραστηριότητας στα Χανιά.
Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς στις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ γιατί δεν επενδύουμε σε άλλη μια γραμμή της ακτοπλοΐας. Επενδύουμε, όπως κάνουμε εδώ και 45 χρόνια, στην αναβάθμιση των θαλάσσιων μεταφορών στο νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας μας και εμπλουτίζουμε τη γραμμή με το υπερσύγχρονο Cruise Ferry MYKONOS PALACE, το νεότερο και ταχύτερο πλοίο των Χανίων.

Το MYKONOS PALACE έχει συνολικό μήκος 214 μ. και πλάτος 26,4 μ., δυνατότητα μεταφοράς 1922 επιβατών, 821 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 104 φορτηγά και 110 Ι.Χ. και θα εκτελεί το προγραμματισμένο δρομολόγιό με ταχύτητα και πολυτέλεια.

Με τη δρομολόγησή του στη γραμμή Χανιά - Πειραιάς - Χανιά, ενισχύουμε την παρουσία μας στις γραμμές της Κρήτης και συμβάλλουμε με την πολύχρονη εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού μας, σε στεριά και θάλασσα, στην ποιοτικότερη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών, ενώ προσφέρουμε στους νέους ανθρώπους των Χανίων και της Κρήτης πολύτιμες θέσεις εργασίας.

Κυρίες και Κύριοι,

Είναι μεγάλη τιμή να βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στην όμορφη πόλη των Χανίων και να σας έχουμε κοντά μας - δίπλα μας, αυτήν την ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ημέρα για την εταιρεία μας.

Η στήριξη και η συμπαράστασή σας στη νέα φιλόδοξη επενδυτική μας προσπάθεια που κάνουμε στα Χανιά, θα συμβάλλουν όχι μόνο στην αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής μεταφοράς στον τόπο σας, αλλά και στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του νομού Χανίων.

Σας ευχαριστούμε που ενθαρρύνετε αυτή μας την προσπάθεια, είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιώσουμε τις προσδοκίες σας!

Επιτρέψτε μου να εκφράσω επίσης τις ευχαριστίες μου στους Χανιώτες συμπατριώτες μας που ήδη, με μηνύματα και αισθήματα ειλικρινούς φιλίας, συμπαράστασης και Κρητικής φιλοξενίας μας εξέφρασαν ποικιλοτρόπως το “Καλώς ορίσατε στα Χανιά”, θέλω να σας διαβεβαιώσω όλους ότι, οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ θα είναι πάντα δίπλα σας και θα κοιτάνε πάντα μπροστά.

 LYP1819Δεν θα ακολουθούμε απλά τις εξελίξεις, θα πρωτοπορούμε σε αυτές, επενδύοντας στο μέλλον προς όφελος της πατρίδας μας και για το καλό της Κρήτης μας».

Τα εγκαίνια του πλοίου

Η εκδήλωση των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στα Χανιά, ξεκίνησε με ένα εγκάρδιο καλωσόρισμα και συνεχίστηκε με την καθιερωμένη τέλεση του αγιασμού από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνό.

Με την παρουσία τους τίμησαν τα εγκαίνια του πλοίου, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, κ.κ. Ειρηναίος, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Στρατηγός της ΕΛΑΣ κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο Λιμενάρχης Χανίων, κ. Σπυρίδων Πασσάκος καθώς και Αξιωματικοί των Λιμενικών Αρχών, ο Πρόεδρος του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Τουρισμού και Προγραμματισμού Χανίων κυρία Ελπίδα Τσιτσιρίδη, εκπρόσωποι και μέλη Δ.Σ. των τοπικών αρχών και φορέων της πόλης των Χανίων και της ευρύτερης περιοχής, των Μ.Μ.Ε., συνεργάτες και φίλοι της εταιρείας, κ.α.

Σύντομο χαιρετισμό εκφράζοντας τις ευχές τους, απηύθυναν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης.

_______________________Η ταυτότητα του «Mykonos Palace»_______________________

Το Cruise Ferry MYKONOS PALACE εκτελεί προγραμματισμένα δρομολόγια, με καθημερινές αναχωρήσεις, από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 24:00.

Πρόκειται για ένα νέο, πολυτελές και ταχύτατο πλοίο, το οποίο έχει συνολικό μήκος 214 μ. και πλάτος 26,4 μ.. Διαθέτει 732 κλίνες και μπορεί να φιλοξενήσει στους χώρους του 1.922 επιβάτες, 821 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 104 φορτηγά και 110 Ι.Χ.

Με υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας και πλοήγησης, πλήρως ανανεωμένο ξενοδοχειακό εξοπλισμό, προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρειά του, μοντέρνες καμπίνες, self service και a la carte εστιατόρια, bars, σαλόνια, πισίνα, συνεδριακό και εμπορικό κέντρο, ευρύχωρα γκαράζ, κλπ., προσφέρει υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών εν πλω, με πολυτέλεια και άνεση.

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter