Τρι02252020

Last updateΤρι, 25 Φεβ 2020 4pm

UPD - Νέα λίστα με Έλληνες διασωθέντες από το Ε/Γ-Ο/Γ Norman Atlantic

purkagia sto ploio norman atlantic

UPDATE

Έκτη λίστα με Έλληνες διασωθέντες από το Ε/Γ-Ο/Γ Norman Atlantic και συνέχεια ενημέρωσης από την ευρεία επιχείρηση διάσωσης Ελικόπτερο "Sikorsky" του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παρέλαβε εννέα (09) Έλληνες επιβαίνοντες από το "NORMAN ATLANTIC". Δύο εξ' αυτών παρεδόθησαν σε ελικοφόρο πλοίο του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν ασφαλώς στην Κέρκυρα.

Όπως επιβεβαιώνεται από το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA), ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται μέχρι στιγμής στους τριακόσιους είκοσι τέσσερις (324).

Επιπρόσθετα, ακολουθεί έκτη λίστα με στοιχεία των Ελλήνων διασωθέντων που παρελήφθησαν από το ανωτέρω ελικόπτερο του ελληνικού Π.Ν.

Names GENDER NATIONALITY
1 CHATZILIADIS ANASTASIOS MALE GREEK

2

 

BOURBOS C. MALE GREEK
3 CHATZIPETRIS THEODOROS MALE GREEK
4 APOSTOLOU CHRISOSTOMOS MALE GREEK
5 PAVLOPOULOS ANDREAS MALE GREEK
6 VENERIS ALEKOS MALE GREEK
7 PAPATHANASOPOULOS MICHALIS MALE GREEK
8 ARAMPATZIS N. MALE GREEK
9 STAMELOS F. MALE GREEK

 

10:51 π.μ.

Ελικόπτερο Super Puma της ελληνικής Π.Α., τις πρώτες πρωϊνές ώρες παρέλαβε επτά (07) άτομα από το "NORMAN ATLANTIC" μεταξύ των οποίων τρεις (03) Έλληνες, τα οποία και μετέφερε ασφαλώς στο Lecce Ιταλίας.

Στην επιχείρηση συνδράμει επιπλέον, ένα (01) ακόμη ελικόπτερο Super Puma της Ελληνικής Π.Α., ενώ, ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή απογείωσης σε ελικόπτερο του ελληνικού Π.Ν., από Κέρκυρα, να προσεγγίσει την περιοχή του συμβάντος και να συνδράμει τις Ιταλικές Αρχές.

Στο σημείο μεταβαίνει επίσης, το ρυμουλκό "Ιόνιο Πέλαγος" από Πύλο, για συνδρομή στην επιχείρηση, ενώ όπως επιβεβαιώνεται από το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA), ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται μέχρι στιγμής στους διακόσιους είκοσι ένα (221).

Παράλληλα, οι Ιταλικές Αρχές δήλωσαν ότι στο κινδυνεύον πλοίο, ήδη έχουν χορηγήσει είδη προστασίας και πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, νερά κ.α). Επίσης, κλιμάκιο ιατρών επιβιβάστηκε προληπτικά στο πλοίο "Norman Atlantic" και μέχρι στιγμής δεν έχει δηλωθεί τραυματισμός επιβατών ή μελών του πληρώματος.

Αναλυτικά ακολουθεί η πέμπτη λίστα με στοιχεία τριών Ελλήνων διασωθέντων που παρελήφθησαν από το ελληνικό ελικόπτερο Super Puma και μεταφέρθηκαν στο Lecce Ιταλίας.

 

Names GENDER NATIONALITY
1 THIRAIOU OURANIA FEMALE GREEK

2

 

ANGELOPOULOU ELENA FEMALE GREEK
3 THEOFILI REGGINA FEMALE GREEK

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter