Τρι08212018

Last updateΔευ, 20 Αυγ 2018 11pm

700X60toChania

Συνεργασία ΑΝΕΚ με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

0ΑΝΕΚΗ ΑΝΕΚ LINES, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, λειτουργεί, στα πλοία της, που δραστηριοποιούνται στις γραμμές της Κρήτης, ενημερωτικά περίπτερα, τα οποία αφορούν στην κλιματική αλλαγή στην Κρήτη, παρέχοντας, έτσι, άμεση πληροφορία στον επιβάτη για τον καιρό.

Βρέθηκε αγοραστής για ένα από τα παλιά πλοία της NEL Lines

0NELLINESΑγοραστή για ένα από τα πλοία της χρεοκοπημένης NEL Lines φαίνεται πως βρήκε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί του χρόνου η δυνατότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Εύβοια

0sitzetΑνοιχτό αφήνει ο κεντρικός ναυτιλιακός πράκτορας για το επιβατηγό οχηματαγωγό Aqua Blue της εταιρείας "Sea Jets", Χάρης Καραχαρίσης, το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί του χρόνου η δυνατότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Εύβοια.

Καταργούν τα πλαστικά καλαμάκια και στηρίζουν την αειφόρο ανάπτυξη και το περιβάλλον οι Μινωικές Γραμμές

0MYKONOS PALACE PHOTOΟι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ είναι η πρώτη ακτοπλοϊκή εταιρεία στην Ελλάδα που απέσυρε τα πλαστικά καλαμάκια από τα bars, self-service & a la carte εστιατόρια των πλοίων της και τα αντικατέστησε με βιοδιασπώμενα φιλικά προς το περιβάλλον.

Attica Group: Εισαγωγή προς διαπραγμάτευση 24.145.523 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών

atticagroupΗ ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (εφεξής η «Εταιρία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2018, αποφάσισε, μεταξύ άλλων θεμάτων την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας.

H Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας ;έγινε κατά το ποσό των Ευρώ επτά εκατομμύρια διακόσιες σαράντα τρεις χιλιάδες εξακόσια πενήντα έξι και ενενήντα λεπτά (€ 7.243.656,90) με κεφαλαιοποίηση απαιτήσεων τρίτων προς την Εταιρία και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων με την έκδοση είκοσι τεσσάρων εκατομμυρίων εκατόν σαράντα πέντε χιλιάδων πεντακοσίων είκοσι τριών (24.145.523) νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας τριάντα λεπτών του ευρώ (€ 0,30) έκαστη με τιμή διάθεσης ένα ευρώ και ογδόντα λεπτά (€ 1,80) ανά μετοχή. Η διαφορά μεταξύ της τιμής διάθεσης (€ 1,80) και της ονομαστικής αξίας (€ 0,30) των μετοχών θα αχθεί στο αποθεματικό από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο.

H Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου αποτελεί μέρος της συμφωνίας για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρίας «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής «HSW»). Πλήρης παρουσίαση της εξαγοράς της HSW από την Εταιρία γίνεται στο Πληροφοριακό Σημείωμα το οποίο δημοσιοποιήθηκε στις 21.6.2018 και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Εταιρίας (www.attica-group.com) και του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Η υποχρέωση για δημοσίευση Ενημερωτικού Δελτίου για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 24.145.523 νέων μετοχών της Εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δεν εφαρμόζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του στοιχείου (α) του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 5 του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129.
Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας πριν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ανέρχονταν στο ποσό των πενήντα επτά εκατομμυρίων τετρακοσίων ενενήντα οκτώ χιλιάδων ενενήντα έξι ευρώ (€ 57.498.096), διαιρούμενο σε εκατόν ενενήντα ένα εκατομμύρια εξακόσιες εξήντα χιλιάδες τριακόσιες είκοσι (191.660.320) άυλες, κοινές, ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας τριάντα λεπτών του ευρώ (€ 0,30) έκαστη. Μετά την ως άνω αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας ανέρχεται στο ποσό των ευρώ εξήντα τεσσάρων εκατομμυρίων επτακοσίων σαράντα μίας χιλιάδων επτακοσίων πενήντα δύο και ενενήντα λεπτών (€ 64.741.752,90), διαιρούμενο σε διακόσια δέκα πέντε εκατομμύρια οχτακόσιες πέντε χιλιάδες οχτακόσιες σαράντα τρεις (215.805.843) άυλες, κοινές, ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας τριάντα λεπτών του ευρώ (€ 0,30) έκαστη.
Την 23/7/2018, καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών η με αρ. Πρωτ. 1213208/23.7.2018 Απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης – Γενική Γραμματεία Εμπορίου, με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 5 του Καταστατικού συνεπεία της ως άνω αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου.
Η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών την 26η Ιουλίου 2018, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 24.145.523 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών.
Κατόπιν των ανωτέρω, από την 31η Ιουλίου 2018, θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των 24.145.523 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρίας, που προέκυψαν από την εν λόγω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Οι νέες μετοχές θα είναι πιστωμένες κατά την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης στην μερίδα και στο λογαριασμό αξιών των μετόχων στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ).

Ξεκινά τα δρομολόγια Πειραιάς-Χανιά το Cruise Ferry Mykonos Palace

0KOUROUMBLIS MANIADAKIS 768x576Πτυχή του «συγκρουσιακού περιβάλλοντος» που «επικρατεί» ενίοτε στο επιχειρηματικό σκηνικό της ακτοπλοΐας αποκάλυψε νωρίτερα σήμερα κατά την τελετή ύψωσης της Ελληνικής σημαίας στο Cruise Ferry Mykonos Palace των Μινωικών Γραμμών ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής.

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ: Κοντά στα άτομα 60 ετών+

0ΜινωικέςΟι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ στηρίζουν έμπρακτα τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, προσφέροντάς τους έκπτωση 20% στις γραμμές της Κρήτης, των Κυκλάδων και της Αδριατικής, σε όλες τις κατηγορίες θέσεων επιβατών και οχημάτων.

Μηδενισμός δανεισμού για της Μινωικές Γραμμές

FESTOS PALACE 01Η εταιρεία Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι, την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, προχώρησε σε προπληρωμή του συνολικού τραπεζικού δανεισμού της.

Attica Συμμετοχών: Ανακοίνωση για τις αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης- Σύνθεση Δ.Σ.

09998 bluestar708 0Η Attica AE Συμμετοχών (εφεξής η Εταιρία) ανακοινώνει ότι την 26η Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου μετόχων εκπροσωπούντων 178.934.851 μετοχές, ήτοι ποσοστό 93,36% επί του συνολικού 191.660.320 κοινών ονομαστικών μετοχών.

ΑΝΕΚ LINES: Ραντεβού στην Κρήτη με Ημερήσια Δρομολόγια & Super καλοκαιρινές προσφορές

0ΑΝΕΚ 1Η ΑΝΕΚ, ενισχύει σταθερά την γραμμή της Κρήτης με τα δημοφιλή ημερήσια δρομολόγια, με αφορμή την έντονη τουριστική κίνηση που σημειώνεται στον νησί κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου.

Επ. Ανταγωνισμού: Η Attica Group έχει αναλάβει δεσμεύσεις για τη διασύνδεση Χίου και Μυτιλήνης

agones grammesΤους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες ενέκρινε την εξαγορά της ακτοπλοϊκής εταιρείας Hellenic Seaways από τον όμιλο Attica Group καθώς και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο όμιλος, υπενθυμίζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού μετά τις ανησυχίες που διατύπωσε το 13ο Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικού Αιγαίου του εκεί Οικονομικού Επιμελητηρίου.

«Ναυάγησε» η πρώτη συνάντηση της διοίκησης του ΣΕΕΝ με την ΠΝΟ

00999 επιβάτες«Ναυάγησε» η πρώτη συνάντηση της διοίκησης του ΣΕΕΝ με την ΠΝΟ για την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για τα επιβατηγά-οχηματαγωγά ακτοπλοϊκά πλοία και τα αντίστοιχα των διεθνών γραμμών.

Ανακοίνωση Attica Group

hellenic seaways 88Η ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό,

Απαιτείται απόφαση του ΣΑΣ λέει ο ΥΝΝΠ για το νέο αίτημα των Μινωικών

FESTOS PALACE 01Δεν μπορούμε να βάλουμε νέες γραμμές χωρίς την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), το οποίο θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφερόμενος στο νέο αίτημα που κατέθεσαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας οι Μινωϊκές Γραμμές στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ναυτιλίας, για τη δρομολόγηση του πλοίου "Mykonos Palace" στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά.

Μινωικές Γραμμές: Ανακοίνωση για τις αποφάσεις της ΓΣ

minoan lines 645ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ της 14ης Ιουνίου 2018

Μινωικές Γραμμές: Ανακοίνωση για επιχειρηματικές εξελίξεις

0ΜινωικέςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΕΚ: Ανακοίνωση για την προαναγγελία Γενικής Συνέλευσης

anek gfdffΣύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο με απόφαση που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του την 25/5/2018, καλεί τους κ.κ. Mετόχους κατόχους κοινών και προνομιούχων μετοχών εκδόσεως 1990 και 1996 της εταιρείας με την επωνυμία Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης Α.Ε. (ΑΝΕΚ) που έχει την έδρα της στα Χανιά, σε Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στα ιδιόκτητα γραφεία της Εταιρείας, Χανιά, Λ. Καραμανλή 148, την 27η Ιουνίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 π.μ.,

Attica Group: Στις 26/6 η ΓΣ για την έγκριση εξαγοράς της Hellenic Seaways

0atticaGroupΤακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Attica Group την 26η Ιουνίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00, στα γραφεία της Εταιρίας (οδός Λυσικράτους αρ. 1-7 & Ευριπίδου, Καλλιθέα).

Attica Group: Άνοδος πωλήσεων το Α' τρίμηνο

0atticaGroupΑύξηση των ενοποιημένων πωλήσεων και του μεταφορικού έργου, παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2018 για την Attica Group, θυγατρική εταιρία του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG).

Ξεκινούν 15/6 τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για τη σύνδεση Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες

0golden star ferriesΤην ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση στο αίτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες, εξέφρασε ο πλοιοκτήτης της Golden Star Ferries Γιώργος Στεφάνου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυξημένες πωλήσεις από την Attica Group το πρώτο τρίμηνο του 2018

atticagroupΒελτιωμένα είναι τα αποτελέσματα της Attica Group, θυγατρικής εταιρίας του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) για το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter