Πυρκαγιά σε φορτηγό - οχηματαγωγό με 29 επιβαίνοντες βόρεια της Μυκόνου - Η ανακοίνωση της εταιρίας (UPD)

0yna 1

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Μυκόνου, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στο κατάστρωμα φορτηγού-οχηματαγωγού (Ro-Ro) πλοίου ελληνικής σημαίας, το οποίο βρίσκεται εν πλω.

 Στο πλοίο επιβαίνουν συνολικά 29 άτομα, εκ των οποίων 28 μέλη πληρώματος και ένας επιβάτης.Σύμφωνα με την ενημέρωση του λιμενικού σώματος, προς το σημείο σπεύδουν τέσσερα πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ένα περιπολικό πλοίο, δύο ταχύπλοα πυροσβεστικά σκάφη από τη Σύρο και το Λαύριο, καθώς και ένα πυροσβεστικό πλοίο από τον Πειραιά.Στην επιχείρηση συνδράμουν επίσης δύο ρυμουλκά, ιδιωτικά σκάφη και παραπλέοντα πλοία.Στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι έντασης 4 Μποφόρ.

Η ανακοίνωση της εταιρίας

Η Attica Ferries ενημερώνει ότι σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026 και ώρα 08.57 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Φ/ Γ – Ο / Γ πλοίο BLUE CARRIER 2, ενώ βρισκόταν εν πλω στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Μυκόνου, εκτελώντας το προγραμματισμένο του δρομολόγιο.
Αμέσως ενεργοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας του πλοίου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς με ίδια μέσα και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές.
Πραγματοποιήθηκε οργανωμένη εκκένωση του πλοίου με ίδια μέσα σύμφωνα με τις διαδικασίες για την διασφάλιση της ασφάλειας των επιβαινόντων.
Στο πλοίο επέβαιναν 1 επιβάτης οδηγός φορτηγού και 28 μέλη πληρώματος και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση για το περιστατικό.

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της Attica Ferries, η εταιρεία ενημερώνει ότι, μετά την ασφαλή απομάκρυνση των 29 επιβαινόντων του Φ/ Γ – Ο / Γ πλοίου BLUE CARRIER 2, έχει αναθέσει σε εξειδικευμένες εταιρείες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την διαχείριση της κατάστασης του πλοίου, σε συνεργασία και με τις αρμόδιες Αρχές.