Μ. Θάλασσα: Πλήγματα σε δύο ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια

0TANKER1

Δύο δεξαμενόπλοια ελληνικών συμφερόντων έγιναν στόχος επιθέσεων από drones ενώ βρίσκονταν στον τερματικό σταθμό της κοινοπραξίας Caspian Pipeline Consortium (CPC), ανοικτά των ρωσικών ακτών στη Μαύρη Θάλασσα.
Τα δύο δεξαμενόπλοια πλοία που επλήγησαν από drones στη Μαύρη Θάλασσα είναι το «Asia», το οποίο φέρει σημαία Λιβερίας και το «Nissos Ios», με σημαία Νήσων Μάρσαλ.
Τα δύο δεξαμενόπλοια τύπου Suezmax δέχθηκαν την επίθεση την ώρα που πραγματοποιούσαν φόρτωση, σε μια περίοδο κατά την οποία οι επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων και ενεργειακών εγκαταστάσεων στην περιοχή παρουσιάζουν αυξημένη ένταση.
Ο τερματικός σταθμός της CPC, κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχουν διεθνείς μέτοχοι, εξυπηρετεί κυρίως τις εξαγωγές αργού πετρελαίου από το Καζακστάν, ενώ διακινεί και περιορισμένες ποσότητες ρωσικού πετρελαίου.
Έπειτα από τα πρόσφατα περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή του Νοβοροσίσκ, η CPC ανακοίνωσε την Κυριακή ότι διακόπτει προσωρινά τις εργασίες φόρτωσης στον τερματικό σταθμό.