Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΝΕΕ: Το κόστος που επωμίζεται ο τελικός καταναλωτής με την υιοθέτηση περιβαλλοντικών μέτρων, οφείλουν να επιστρέφουν πίσω σε αυτόν

0ΝΕΕ46

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Εφοπλιστικών Ενώσεων (ECSA) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητείται η δέσμευση των εσόδων που θα προέλθουν από την ένταξη της ναυτιλίας στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (EU ETS), για τη χρηματοδότηση δράσεων που θα συμβάλλουν στην απανθρακοποίηση του κλάδου.
Η ανακοίνωση εκδόθηκε ενόψει των τελικών διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσυπογράφεται από 11 ακόμα φορείς του ευρύτερου ναυτιλιακού κλάδου και προμηθευτές καυσίμων.
Το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, με ανάρτησή του στα μέσα μαζικής δικτύωσης, χαιρετίζει την ανακοίνωση επισημαίνοντας πως το κόστος που επωμίζεται ο τελικός καταναλωτής με την υιοθέτηση περιβαλλοντικών μέτρων, οφείλουν να επιστρέφουν πίσω σε αυτόν, χρηματοδοτώντας μέτρα που συμβάλλουν ουσιαστικά στη μείωση των περιβαλλοντικού αντίκτυπου της θαλάσσιας μεταφοράς των προϊόντων. Είναι άλλωστε δίκαιο και συνεπές, τα έσοδα που προέρχονται από τη ναυτιλία να επιστρέφουν σε αυτή προς όφελος της απανθρακοποίησης του κλάδου.
Αξίζει να αναφερθεί πως οι απαιτήσεις για την απανθρακοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας είναι εξαιρετικά σύνθετες, ενώ ο κλάδος διαθέτει το υψηλότερο κόστος προσαρμογής σε σχέση με όλους τους άλλους τομείς της οικονομίας και των μεταφορών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter