Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πράσινοι» κόμβοι για «πράσινα» καύσιμα

aerioi rypoi 0

Το International Chamber of Shipping, η International Association of Ports and Harbors και η Clean Energy Maritime Taskforce συνεργάζονται για να αναπτύξουν πρωτοβουλία με τις κυβερνήσεις της CEM για την αύξηση της προσφοράς καυσίμων μηδενικών εκπομπών άνθρακα.
Εκπρόσωποι του ναυτιλιακού τομέα έχουν ξεκινήσει επίσημα μια πρωτοβουλία για να λειτουργήσουν ως καταλύτης για την προμήθεια πράσινων καυσίμων για τη στήριξη της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης.
Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) και η Διεθνής Ένωση Λιμένων και Λιμένων (IAPH), μαζί με την ομάδα εργασίας για τη ναυτιλία καθαρής ενέργειας υπό την ηγεσία του Διευθύνοντος Συμβούλου, παρουσίασαν πρόσφατα την «Πρωτοβουλία Θαλάσσιων Κόμβων Καθαρής Ενέργειας» στο Υπουργικό Συμβούλιο Καθαρής Ενέργειας (CEM) στο Πίτσμπουργκ.
Η πρωτοβουλία θα είναι μια πλατφόρμα σύγκλησης δημόσιων και ιδιωτικών ενδιαφερόμενων μερών υψηλού επιπέδου από τους τομείς των λιμένων, της ναυτιλίας, της χρηματοδότησης και της ενέργειας σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας ενέργειας-ναυτιλίας. Το ICS και το IAPH θα ξεκινήσουν τη δραστηριότητα με τις κυβερνήσεις που εκπροσωπούνται στο CEM, με στόχο την προώθηση της παραγωγής, εξαγωγής και εισαγωγής καυσίμων χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών.
Οι κυβερνήσεις του Καναδά και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) επιβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της CEM στο Πίτσμπουργκ ότι θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα υποστηρίξουν αυτή τη βασική πρωτοβουλία, για να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της μετάβασης του κόσμου σε πράσινα καύσιμα και τεχνολογίες.
Η αρχική ιδέα για τη δημιουργία πράσινων θαλάσσιων κόμβων ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος ως φόρουμ που θα επιτρέψει στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και στα ενδιαφερόμενα μέρη της βιομηχανίας να ξεκλειδώσουν γρήγορα την ανάπτυξη καθαρής ενέργειας. Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί το επόμενο βήμα στην ανάπτυξη μιας πρωτοβουλίας που θα βοηθήσει στην απελευθέρωση των δυνατοτήτων για παγκόσμια υιοθέτηση καυσίμων μηδενικών εκπομπών.
Το CEM είναι μια συνάντηση 29 υπουργών Ενέργειας από κορυφαίες κυβερνήσεις, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Φόρουμ Δράσης για καθαρή ενέργεια (GCEAF) του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Το φόρουμ συγκεντρώνει υποστηρικτές από την ενεργειακή κοινότητα για να ανταλλάξουν ιδέες σχετικά με τον τρόπο επίτευξης μιας επιτυχημένης παγκόσμιας πράσινης μετάβασης.
Εκπρόσωποι του ναυτιλιακού τομέα αναμένουν τη συμμετοχή του Καναδά και των ΗΑΕ για τη δημιουργία ενός «μονοπατιού» που θα ακολουθήσουν και άλλοι. Οι ευρύτεροι στόχοι της πρωτοβουλίας συζητήθηκαν επίσης σε σύνοδο ολομέλειας που διοργάνωσε το ICS. Οι βασικοί στόχοι περιλαμβάνουν τη διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών και γνώσεων σχετικά με τις πολιτικές, τα προγράμματα και τα έργα απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου των επενδύσεων και την επιτάχυνση της εμπορικής ανάπτυξης εναλλακτικών καυσίμων και τεχνολογιών σε όλες τις χώρες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter