Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Minerva Marine απορρίπτει ισχυρισμούς για ρύπανση στις ακτές του Ισραήλ

0Minerva Helen

Υπό διερεύνηση από τις Ισραηλινές αρχές βρίσκεται η υπόθεση της θαλάσσιας ρύπανσης από δεξαμενόπλοιο που έφτασε στις ακτές της χώρας. Στην υπόθεση , σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μμε, ενεπλάκη το δεξαμενόπλοιο Minerva Helen που ανήκει στην Minerva Marine Inc.
Με ανακοίνωσή της η Minerva Marine απορρίπτει ισχυρισμούς για ρύπανση στις ακτές του Ισραήλ αναφέροντας τα ακόλουθα:
«Σε σχέση με τον αβάσιμο και ανακριβή ισχυρισμό που δημοσιεύθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι το ελληνικής σημαίας M/T MINERVA HELEN (IMO No 9276561) σχετίζεται με το πρόσφατο περιστατικό μόλυνσης πετρελαίου κατά μήκος των ακτών του Ισραήλ η Minerva Marine Inc. ως διαχειρίστρια εταιρία του πλοίου δηλώνει τα παρακάτω:
Από τις 4 Φεβρουαρίου 2021 έως 11 Φεβρουαρίου 2021 το πλοίο ταξίδευε στις ακτές του Port Said αναμένοντας οδηγίες για ταξίδι, σε κενό φορτίο. Η εν λόγω πλεύση σε κατάσταση αναμονής για να λάβει εντολές νέου ταξιδιού είναι μια συνήθης κατάσταση για τα εμπορικά πλοία.
Στις 11 Φεβρουαρίου 2021, περίπου στις 09:00 τοπική ώρα το πλοίο κινήθηκε προς το λιμάνι του Port Said, όπου έφτασε εκεί το απόγευμα αναμένοντας εντολές.
Στις 13 Φεβρουαρίου 2021 το πλοίο αναχώρησε από το Port Said και στις 14 Φεβρουαρίου έφτασε στο λιμάνι Sidi Kerir της Αιγύπτου όπου έγινε φόρτωση.
Στις 15 Φεβρουαρίου 2021 το πλοίο απέπλευσε απευθείας για το λιμάνι της Cartagena της Ισπανίας.
Κατά την περίοδο εκείνη το πλοίο ήταν στα ανοιχτά του λιμανιού του Port Said περιμένοντας το νέο του ταξίδι, το πλοίο δεν συμμετείχε σε καμία επιχείρηση ή κάποια άλλη δραστηριότητα η οποία θα μπορούσε να συνδεθεί με ρίψη πετρελαίου στη θάλασσα.
Ο Νηογνώμονας του πλοίου είναι το American Bureau of Shipping (ABS). Το Minerva Helen είναι σε καλή κατάσταση χωρίς κάποια προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν πετρελαϊκή μόλυνση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 22 Φεβρουαρίου 2021 το πλοίο επιθεωρήθηκε από την Ισπανική Ακτοφυλακή στην Cartagena και δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα ή παρατηρήσεις και επιβεβαιώθηκε ότι το πλοίο είναι σε ικανοποιητική κατάσταση χωρίς ελαττώματα.
Η Minerva Marine Inc. θα συνεργαστεί με όλες τις σχετικές αρχές σε σχέση με το παραπάνω συμβάν».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter