Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Όλος ο στόλος της MAERSK στο πρόγραμμα VOS

maersk edinburgh 130810 110

Σταδιακά θα «στρατολογήσει» η MAERSK όλο της το στόλο στο ερευνητικό πρόγραμμα Voluntary Observing Ship (VOS) προκειμένου να συλλέγουν και να αποστέλλουν μετεωρολογικά στοιχεία για την μελέτη της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση ήδη πλοία της μετέχουν τους προγράμματος αλλά προσεχώς όλος ο στόλος θα συλλέγει μετεωρολογικά στοιχεία με στόχο τα δεδομένα που θα καταγράφουν να βοηθήσουν τους μετεωρολόγους να δημιουργήσουν πιο ακριβείς προβλέψεις καιρού και καταιγίδων, καθώς και στη δημιουργία μοντέλων ατμόσφαιρας πάνω από τις θάλασσες και ωκεανούς που θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα την κλιματική αλλαγή.
Ένα τυπικό VOS καταγράφει και μεταδίδει παρατηρήσεις με μη αυτόματο τρόπο, με ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου να διαβάζει δεδομένα από όργανα επί του πλοίου, ή σε ορισμένες περιπτώσεις μέσω αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών (AWS). Στη συνέχεια, τα δεδομένα αποστέλλονται στις διάφορες Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες για χρήση σε μοντέλα πρόγνωσης καιρού και για την παρακολούθηση των πραγματικών συνθηκών στη θάλασσα. Για να αποκτήσουν περισσότερα δεδομένα με μεγαλύτερη ακρίβεια, τα πρώτα πέντε σκάφη MAERSK που συμμετέχουν στο πρόγραμμα VOS είναι εξοπλισμένα με έναν πιο προηγμένο τύπο AWS, που ονομάζεται European Common Automatic Weather Station (EUCAWS).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter