Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

HELMEPA και Εκστρατεία «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη» 3 Μαΐου - 3 Ιουνίου 2019

0poster

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος-HELMEPA, Εθνικός Συντονιστής της Πανευρωπαϊκής Εκστρατείας, μας προσκαλεί όλους, μικρούς και μεγάλους, να πάρουμε μέρος στη φετινή εξόρμηση και να εκφράσουμε με έναν συμβολικό καθαρισμό την ευαισθησία μας για το περιβάλλον.


Γνωρίζουμε πως κάθε χρόνο, εκατομμύρια τόνοι πλαστικών και άλλων απορριμμάτων ρυπαίνουν θάλασσες, ακτές, ποτάμια, δάση και γενικά το αστικό και φυσικό περιβάλλον. Αιτία, η ελλιπής στρατηγική διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και η δική μας στάση απέναντι στο πρόβλημα, η αδιαφορία και ίσως η άγνοια των επιπτώσεων στην ίδια μας τη ζωή.
Με σκοπό να προβάλει το σημαντικό πρόβλημα των απορριμμάτων και την ανάγκη πρόληψης της ρύπανσης, για 6η συνεχή χρονιά, η Εκστρατεία «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη» θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στο διάστημα 3 Μαΐου - 3 Ιουνίου 2019.
Η πρόσκληση απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, Λιμενικές Αρχές, ΟΤΑ, εταιρείες, Πρεσβείες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ορειβατικούς και φυσιολατρικούς συλλόγους, καταδυτικά κέντρα, ναυτικούς και ιστιοπλοϊκούς ομίλους, τοπικές ενώσεις και ομάδες εθελοντών πολιτών.
Πέρυσι, η Εκστρατεία κινητοποίησε περισσότερους από 800.000 εθελοντές στην Ευρώπη ενώ στην Ελλάδα 7.750 εθελοντές σε 187 εθελοντικές δράσεις συνέλεξαν 16 τόνους απορριμμάτων, οι 4 εκ των οποίων ανακυκλώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).
Η φετινή Εκστρατεία αποτελεί και μια ιδανική ευκαιρία να στείλουμε το ηχηρό μήνυμα σε τοπικό, εθνικό αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο πως νοιαζόμαστε για το περιβάλλον και ότι ανάλογες είναι οι προσδοκίες μας από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας.
Ο καθένας μπορεί να οργανώσει τη δική του δράση καθαρισμού κοντινής ακτής, πάρκου ή δάσους ή της γειτονιάς ή να πάρει μέρος σε προγραμματισμένη δράση τρίτου. Όλες οι δράσεις καταχωρούνται στο διαδραστικό χάρτη στην ιστοσελίδα της HELMEPA στο σύνδεσμο http://helmepa.gr/εθελοντικοί-καθαρισμοί/, όπου υπάρχουν επίσης οδηγίες, η ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής και Δελτία καταγραφής απορριμμάτων. Συμπληρώνοντας τα Δελτία αυτά, οι εθελοντές συμβάλλουν στην επιστημονική μελέτη του προβλήματος προσφέροντας έτσι πολύτιμα στοιχεία για τις ποσότητες, τα είδη και την προέλευση των απορριμάτων. Τα στοιχεία αυτά επεξεργάζεται η HELMEPA και προωθεί σε αρμόδιους εθνικούς και διεθνείς φορείς προς περαιτέρω αξιοποίηση.
Στους συντονιστές των δράσεων και τα παιδιά που θα πάρουν μέρος θα δοθούν αναμνηστικά Διπλώματα Συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες στον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της HELMEPA, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ. 210-9343088.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter