Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Την διάσωση του «Bomar Hermes» ανέλαβε η Κοινοπραξία «Med Tugs»

Hermes

Στην Ζάκυνθο προς βοήθεια του φορτηγού πλοίου «Bomar Hermes» με σημαία Λιβερίας, το οποίο πλέει ακυβέρνητο, σπεύδει από την Πάτρα όπου εδρεύει, το ναυαγοσωστικό σκάφος «Χρήστος 18» της κοινοπραξίας «Med Tugs», η οποία και ανέλαβε την διάσωση του εν λόγω πλοίου.

Συγκεκριμένα, το «Bomar Hermes» παραμένει ακυβέρνητο στην θαλάσσια περιοχή Βορειοδυτικά της Ζακύνθου με 21 άτομα πλήρωμα, ενώ δίπλα του έχουν ήδη σπεύσει δύο περιπολικά του Λιμενικού Σώματος και τρία παραπλέοντα πλοία.

Το «Bomar Hermes», χωρητικότητας 34.365 τόνων dw, ναυπηγήσεως του 2006, είχε αποπλεύσει από το Κόπερ της Σλοβενίας με προορισμό τον Πειραιά μεταφέροντας εμπορευματοκιβώτια.

Πρόκειται για το έβδομο κατά σειρά περιστατικό διάσωσης πλοίου που αναλαμβάνει η «Med Tugs», στην διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, το σύνολο των οποίων ολοκληρώθηκαν με απόλυτη ασφάλεια και επιτυχία.

Όπως είναι ήδη γνωστό η Κοινοπραξία «Med Tugs», στην οποία μετέχουν οι εταιρίες Vernicos Tugs & Salvage, Spanopoulos Group, Lyboussakis Towage & Salvage και Karapiperis Towage & Salvage, είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και η μεγαλύτερη της Μεσογείου, καθώς διαχειρίζεται στόλο 40 σκάφη ειδικών τύπων, μεταξύ των οποίων ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης κι αποκομιδής υγρών καταλοίπων πλοίων.

Και οι τέσσερις εταιρείες συνολικά παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερα από 40.000 πλοία ετησίως τα οποία προσεγγίζουν στην Ελλάδα. Απασχολούν σχεδόν 300 ναυτικούς, ενώ διαθέτουν κι ένα ισχυρό και έμπειρο στελεχιακό δυναμικό στην ξηρά, το οποίο είναι έτοιμο να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επίπεδου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter