Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πέμπτη κατα σειρά ναυαγαιρεσία για την MED TUGS στην Άνδρο

spanopoulos

Το πέμπτο κατά σειρά περιστατικό ναυαγαιρεσίας μέσα σε 3 περίπου μήνες χειρίζεται από τα ξημερώματα η Κοινοπραξία Med Tugs με το ρυμουλκό Apollon, το οποίο έσπευσε από το Λαύριο όπου σταθμεύει στην Άνδρο προκειμένου να αναλάβει την αποκόλληση του ελληνικού δεξαμενόπλοιου «Άγιος Γεώργιος 1» το οποίο έχει προσαράξει στην βραχονησίδα Ρούσα.

Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Βερνίκος της Med Tugs, «η κοινοπραξία, έλαβε εντολή να σπεύσει στη βραχονησίδα Ρούσα, στην Άνδρο, προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην αποκόλληση του δεξαμενόπλοιου «Άγιος Γεώργιος 1».

Το γεγονός πως το εν λόγω σκάφος είναι έμφορτο με βενζίνη μας υποχρεώνει να λάβουμε παράλληλα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Άνδρου. Για τον λόγο αυτό η κοινοπραξία είναι έτοιμη να στείλει και άλλα σκάφη της στην περιοχή εφόσον κριθεί αναγκαίο», πρόσθεσε, ενώ όπως έγινε γνωστό άλλο ένα ναυαγοσωστικό – ρυμουλκό σκάφος της Med Tugs ετοιμάζεται να πλεύσει στο συμβάν.

Το δεξαμενόπλοιο «Αγιος Γεώργιος» χωρητικότητας 985 τόνων, ναυπήγησης του 1986, στο οποίο επιβαίνει δεκαμελές πλήρωμα, προσάραξε σήμερα τα ξημερώματα ανοικτά της Άνδρου, ενώ κοντά του έσπευσαν άμεσα πέντε σκάφη και ομάδα δυτών του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να ελέγξει τα ύφαλα του για τυχόν διαρροή καυσίμου ή φορτίου.

Η κοινοπραξία Med Tugs, έχει ήδη ασφαλίσει την περιοχή από τυχόν θαλάσσια ρύπανση ενώ είναι έτοιμη να αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ασφάλεια του πληρώματος, του θαλάσσιου περιβάλλοντος, του φορτίου και του σκάφους στο πλαίσιο συμφωνίας LOF (Lloyd’s Open Form - salvage contract) που έχει με τους διαχειριστές του «Άγιος Γεώργιος 1».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter