Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χαιρετίζει η CAA την πρόοδο στη συνεδρίαση του PPR 6 για το HFO

pagos arktiki 12

Χαιρετίζει η Clean Arctic Alliance (CAA) την πρόοδο που καταγράφηκε στη πρόσφατη συνεδρίαση της υποεπιτροπής PPR 6 του ΙΜΟ για το θέμα των καυσίμων συμπεριλαμβανομένου και του HFO στο πλαίσιο της καμπάνιάς της που ξεκίνησε δυναμικά.

Πρόσφατα η CAA είχε προσκαλέσει τη Ρωσία και το Καναδά να υποστηρίξουν την αναγκαιότητα χρήσης φιλικότερων προς το περιβάλλον ναυτιλιακών καυσίμων στις αρκτικές ρότες με απαγόρευση του heavy fuel oil (HFO). Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνόδου τα μέλη του ΙΜΟ διαμόρφωσαν ένα πλαίσιο μεθοδολογίας για την καταγραφή των επιπτώσεων από την χρήση HFO στα αρκτικά οικοσυστήματα και συνακόλουθα στις τοπικές οικονομίες. Τώρα η CAA, που υπενθυμίζει την πρόσφατη παραίνεση του γ.γ. του ΙΜΟ για το θέμα την ανάληψης δράσης για την μείωση των επιπτώσεων στα αρκτικά οικοσυστήματα στρέφει το ενδιαφέρον της στη συνεδρίαση του Μαΐου αλλά και στην νέα συνεδρίαση της υποεπιτροπής PPR 6 του ΙΜΟ που αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2020 όπου και θα οριστικοποιηθεί ο νέος κανονισμός για την σταδιακή απαγόρευση HFO στις αρκτικές ρότες.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter