Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

CSA Vs EC για τα open-loop scrubbers

ship emissions 12

Κριτική κατά των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθούν προς τον ΙΜΟ την «ιδέα» για διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου για το θέμα των open-loop scrubbers άσκησε η Clean Shipping Alliance.

Να σημειωθεί ότι μόλις πρόσφατα «αναπτερώθηκε το ηθικό» της Clean Shipping Alliance ελέω των στοιχείων που παρουσίασε η Ιαπωνία και τα οποία «έριξαν νερό στο μύλο» των συζητήσεων που πρόκειται να διεξαχθούν σε επίπεδο ΙΜΟ προσεχώς. Να σημειωθεί ότι η ΕΕ κατέθεσε στον ΙΜΟ πρόταση συζήτησης για εναρμόνιση των κανονισμών για το πού και πως θα επιτρέπεται η χρήση των open loop scrubbers ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του MEPC τον προσεχή Μάιο. Ουσιαστικά η ΕΕ εστιάζει στο θέμα των open loop scrubbers και του ζητήματος που έχει ανακύψει με τη διάθεση των υγρών αποβλήτων. Να σημειωθεί ότι η ομάδα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για ναυσιπλοΐα, η οποία είναι υπεύθυνη για το συντονισμό των θέσεων των κυβερνήσεων της ΕΕ, ενέκρινε την πρόταση αυτή την περασμένη εβδομάδα με λίγες τροπολογίες χωρίς να γίνονται υποδείξεις για τους κανονισμούς αλλά μόνο περί της αναγκαιότητάς τους. Η πρόταση ζητά να δοθεί η δέουσα προσοχή στις επιχειρήσεις που έχουν ήδη επενδύσει σε scrubbers και υποστηρίζει ότι όσο πιο γρήγορα υιοθετηθούν οι εναρμονισμένοι κανόνες, τόσο μικρότερη θα είναι η οικονομική ζημία σε πλοιοκτήτες οι οποίοι μπορεί να επηρεαστούν από αυτούς.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter