Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αφιερωμένο στην προστασία των θαλασσών το «55ο Ράλλυ Αιγαίου»

yachting 00054

Η ιστιοπλοΐα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα και το επετειακό «55ο Ράλλυ Αιγαίου» θα προσπαθήσει να συμβάλλει στη σωτηρία του υγρού στοιχείου. Η εφετινή διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης θα είναι αφιερωμένη στην προστασία των θαλασσών και, σε συνεργασία με τη HELMEPA, θα πραγματοποιηθούν σε Αμοργό, Λειψούς και Πάρο δράσεις για τον καθαρισμό των ακτών. Μάλιστα, αυτή τη χρονιά, συμβολικά, την εκκίνηση του αγώνα θα δώσει ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Helmepa, Δρ. Γιώργος Γράτσος. Το εφετινό Ράλλυ Αιγαίου θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 30 Ιουλίου.
Μέσα στα επόμενα 50 χρόνια, σύμφωνα με μελέτες, στις θάλασσες θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά παρά ψάρια. Κάθε χρόνο στη Μεσόγειο Θάλασσα καταλήγουν 100.000 - 300.000 τόνοι πλαστικών και η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των μεγάλων «πλαστικών ρυπαντών» με 39 τόνους την ημέρα. Από τα σκουπίδια που υπάρχουν στις ακτές και τις θάλασσες της χώρας μας ένα ποσοστό ανάμεσα στο 43% και το 51% είναι πλαστικά. Στις ελληνικές θάλασσες υπάρχουν ακόμη σημαντικοί πληθυσμοί από σπάνια προστατευόμενα είδη που θα κινδυνέψουν με εξαφάνιση εξαιτίας της ρύπανσης. Τα αποτελέσματα της διοχέτευσης πλαστικών σκουπιδιών στις θάλασσες έχουν αντίκτυπο στη μείωση της αλιείας αλλά και στον τουρισμό, με την επιβάρυνση των παράκτιων περιοχών.
Έτσι, αυτή τη χρονιά, τα σκάφη του «Ράλλυ Αιγαίου» θα μεταφέρουν το μήνυμα «Να σώσουμε τις θάλασσες» με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού. Σε κάθε ένα από τα νησιά που θα επισκεφθεί η διοργάνωση θα βρίσκεται στέλεχος της HELMEPA προκειμένου, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, να υπάρξει συντονισμός για τον καθαρισμό των ακτών και διανομή ενημερωτικού υλικού. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιουλίου στην Αμοργό, στις 25 Ιουλίου στους Λειψούς και στις 27 Ιουλίου στην Πάρο.
Οι κυβερνήτες και τα πληρώματα θα γίνουν πρεσβευτές σε αυτή την καμπάνια, καθώς και οι ιστιοπλόοι θα προσπαθήσουν από αυτή τη χρονιά να χρησιμοποιήσουν όσο τον δυνατόν λιγότερα πλαστικά στα σκάφη τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μετέχει σε εκστρατεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με στόχο την ευαισθητοποίηση αθλητών και παραγόντων σε ότι αφορά τα θαλάσσια απορρίμματα.
Χορηγός του αγώνα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές είναι η εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A, καθώς και η εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES .S.A. Την ζωντανή παρακολούθηση του αγώνα μέσω διαδικτύου θα υποστηρίξει, όπως κάθε χρόνο, η εταιρία G4s Telematix.
Παρακολουθείστε την εξέλιξη του 55ο Ράλλυ Αιγαίου από τα αθλητικά κανάλια Novasports και ακολουθείστε τους αθλητές που θα ζουν την αδρεναλίνη του Ράλλυ Αιγαίου από τα social media, της διοργάνωσης όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram, και το YouTube με το hashtag #55aegeanrally.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter