Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ξεκίνησε η περιβαλλοντική εκστρατεία της HELMEPA στο Αίγιο υπό την αιγίδα του Δήμου

dimarxos aigialias

Eγκαινιάστηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης», στο Αίγιο, η Έκθεση «Θαλάσσιο Περιβάλλον - Ναυτιλία - Επιστήμες» της HELMEPA υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιάλειας και σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιάλειας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α). Η Έκθεση είναι μέρος της «Εκστρατείας Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού» που υποστηρίζει το Βρετανικό Κοινωφελές Ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF)*. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, κος Αθανάσιος Παναγόπουλος, η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., κα Μαρία Τσουκαλά, οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, κ.κ. Π. Σακοβέλη και Ι. Παπαϊωάννου, εκπρόσωποι τοπικών περιβαλλοντικών φορέων, 30 μαθητές-Ναυτίλοι από το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου μαζί με την εκπαιδευτικό τους και πολίτες του Αιγίου.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που η πόλη του Αιγίου φιλοξενεί την Εκστρατεία αυτή, τονίζοντας τη σημασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος για τον παραθαλάσσιο Δήμο της Αιγιάλειας αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα, της οποίας η ναυτιλία κατέχει την 1η θέση παγκόσμια. Πρόσθεσε πως η Εκστρατεία έχει εξέχουσα σημασία για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και μπορεί να τους εμπνεύσει να ασχοληθούν με τις επιστήμες, την τεχνολογία και τη ναυτιλία.

Εκ μέρους των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, η κα Π. Σακοβέλη ευχαρίστησε τη HELMEPA αναφέροντας πως τα σχολεία του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής ανταποκρίθηκαν θερμά σε αυτήν την πρωτοβουλία. Εξέφρασε επίσης την επιθυμία να διοργανωθούν αντίστοιχες εκπαιδευτικές δράσεις και σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων, καθώς «η εκπαίδευση αποτελεί μοχλό αλλαγής και δύναμης».

Εκ μέρους της HELMEPA, ο υπεύθυνος προγραμμάτων Κ. Τριανταφύλλου ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αιγιάλειας καθώς και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας για τη συνεργασία τους. Αναφερόμενος στους στόχους και στα μέχρι τώρα αποτελέσματα της Εκστρατείας που ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο 2017, είπε πως η θερμή ανταπόκριση μαθητών και τοπικών κοινωνιών στο πρόγραμμα αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση της πρωτοβουλίας HELMEPA-Lloyd’s Register Foundation στην Ελλάδα.

Ακολούθησε συζήτηση για τον Κορινθιακό Κόλπο, το οξύ πρόβλημα της ρύπανσης του με πλαστικά και την ανάγκη τοπικοί φορείς να συνεργαστούν με τη HELMEPA για περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων, ώστε οι παράκτιοι κάτοικοι να προστατέψουν τη δική τους θάλασσα.

Ευχαριστώντας τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για τη θερμή φιλοξενία, η HELMEPA επέδωσε στην Πρόεδρο κα Μ. Τσουκαλά αναμνηστικό φωτογραφικό λεύκωμα για τους ελληνικούς βυθούς. Απαντώντας, η Πρόεδρος ευχαρίστησε την HELMEPA αλλά και το Εταιρικό της Μέλος “Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ” και ιδιαίτερα την κα Ε. Κορωνάκη, που μεσολάβησε για την πρόσκληση στη HELMEPA να επισκεφθεί την πόλη του Αιγίου.

Επιστημονικό προσωπικό της HELMEPA θα ξεναγεί μέχρι την 2 Μαρτίου 700 μαθητές δημόσιων σχολείων της Αιγιάλειας και 300 μαθητές της Πάτρας που θα μεταφερθούν στην Έκθεση με δαπάνες της Εκστρατείας. Επίσης, προγραμματίζονται επιμορφωτικές δράσεις σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter