Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ερώτημα το 2020 ή το 2025 η εφαρμογή των νέων Emissions Regulations

rypansi ploia

Το 2020 ή το 2025; Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η απόφαση που πρόκειται να ληφθεί εντός των ημερών σε επίπεδο ΙΜΟ σχετικά με την υιοθέτηση των νέων προδιαγραφών για τα καύσιμα που «αποδίδουν λιγότερους» αέριους ρύπους.

Το θέμα της ποιότητας των καυσίμων απασχολεί έντονα την διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα την τελευταία δεκαετία, και πλέον, κατά τη διάρκεια της οποίας επήλθαν σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποφυγή της υπερθέρμανσης του πλανήτη και τις συνεπαγόμενες κλιματικές αλλαγές.

Ωστόσο σφυγμομετρήσεις που έχουν διεξαχθεί μέχρι ώρας εμφανίζουν το 50% της «κοινής ναυτιλιακής γνώμης» να υποστηρίζει ότι θα επέλθουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις με ένα άλλο 30% να υποστηρίζει ότι οι επιπτώσεις θα είναι μέτριες.

Και ενώ αυτά συζητούνται προς ώρας στους κόλπους του ΙΜΟ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα που έχουν θέσει εμπειρογνώμονες για το αν και κατά πόσον ο τομέας των διυλιστηρίων σε παγκόσμια κλίμακα είναι διατεθειμένος να επιμεριστεί ένα μέρος του κόστους που συνεπάγεται η παραγωγή των πλέον «ραφιναρισμένων» ναυτιλιακών καυσίμων ώστε αυτό να μην μετακυλήσει αυτούσιο στη ναυτιλία και κατά συνέπεια στον τελικό καταναλωτή όπως προσδιορίζεται εν ευρεία έννοια το διεθνές εμπόριο.

Να σημειωθεί τέλος ότι οι προσαρμογές του διεθνούς στόλου στις νέες προδιαγραφές έχει ήδη αποτιμηθεί από ομάδες εμπειρογνωμόνων και αναλυτών της αγοράς που μάλιστα έχουν περιγράψει σε αδρές γραμμές τις επιπτώσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter