Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στελέχη Εταιρειών και Οργανισμών Μελών της HELMEPA εν δράσει για Καθαρές Ακτές

Agathonisi helmepa

Στην πρόσκληση της HELMEPA για συμμετοχή στο φετινό Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό στελέχη εταιρειών και οργανισμών Μελών διοργανώνοντας καθαρισμούς ακτών στην Αττική, σε συνεργασία με την ένωση. Με σύνθημα «Καθαρίζουμε τις ακτές μας - Καταγράφουμε τα απορρίμματα - Ανακυκλώνουμε!» και στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2016, το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν οι ακόλουθες δράσεις: - Το Σάββατο 2/10, περίπου 50 εθελοντές-στελέχη με τις οικογένειές τους, της Danaos Shipping συνδύασαν τον καθαρισμό της παραλίας «Αχινός» στη Φρεαττύδα του Πειραιά, με επιμορφωτική επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος. Την ίδια ημέρα, 60 στελέχη των εταιρειών Tsakos Columbia Shipmanagement, Tsakos Shipping & Trading και Tsakos Energy Navigation, με τις οικογένειές τους και εκπροσώπους των επίσης εταιρικών Μελών North of England P&I Club και American Bureau of Shipping, καθάρισαν την παραλία «Αλκυονίδες» στη Βάρκιζα.

- Την Κυριακή 3/10, το εταιρικό Μέλος American P&I Club πραγματοποίησε καθαρισμό στο Μεγάλο Καβούρι Βουλιαγμένης με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων εθελοντών από τις ακόλουθες εταιρείες: ΑΒ Maritime, Aegean Management Services M.C., Angelakos (Hellas), ENEA Management, Genimar Shipping & Trading, Global Cruises Lines, Holland Hellenic Shipping Agencies, Ikaros Shipping and Brokerage Co., Kouroutis J. & Co. Ltd. Insurance and Reinsurance Brokers, Laskaridis Shipping, Mega Shipping Line Corp., National Insurance Brokers, New Shipping, Pancoast Trading, PL Ferrari & Co. S.R.L., Product Shipping & Trading, Rev Maritime, Roswell Navigation, Roussos J.G. Shipping, Seascope Hellas, Starbulk, The Aegean Experience MC και Transmed Shipping. Τη δράση κάλυψαν τα ναυτιλιακά έντυπα ΕΛΝΑΒΙ και Ναυτικά Χρονικά και το maritimes.gr

Συνολικά, οι εθελοντές συγκέντρωσαν 120 κιλά απορριμμάτων, ενώ διαχώρισαν τα ανακυκλώσιμα υλικά που παρέλαβε η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), η οποία υποστηρίζει πανελλαδικά τις δράσεις. Η καταγραφή των απορριμμάτων έδειξε πως το 65% ήταν αποτσίγαρα ενώ πολλά ήταν τα μικρά κομμάτια πλαστικού και είδη αναψυχής όπως συσκευασίες τροφίμων, καπάκια και καλαμάκια.

Εθελοντικοί καθαρισμοί έγιναν το Σαββατοκύριακο και σε άλλες περιοχές και συγκεκριμένα στο Αγαθονήσι από το Γυμνάσιο Αγαθονησίου, στο Άστρος Αρκαδίας από το Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα – Υγροτόπου Μούστου, στην Αρτέμιδα από μαθητές και εκπαιδευτικούς της Ιονίου Σχολής, στο Λιμάνι της Σαλαμίνας από το Ναυτικό Όμιλο Βουρκαρίου, στην παραλία Ερινεού Αχαΐας από τους ιδιοκτήτες και θαμώνες του παραδοσιακού καφενείου «Ποπ Χορν», στον Άναυρο Βόλου από τα Εκπαιδευτήρια Παπάζογλου, στην παραλία ΕΟΤ από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και στον Πάνορμο Μυκόνου από τα Εκπαιδευτήρια «Σύγχρονη Παιδεία».

Ο Μήνας Δράσης συνεχίζεται έως την 17 Οκτωβρίου και οι ενδιαφερόμενοι να οργανώσουν καθαρισμό μπορούν να επικοινωνήσουν με τη HELMEPA, τηλ: 210-9343088, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter