Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η ΤΠΠ γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας

ttp

Μεγάλη άσκηση προσομοίωσης καθαρισμού θαλάσσιας ρύπανσης οργάνωσε και πραγματοποίησε το Σάββατο 30 Μαΐου η ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΤΠΠ), στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015. Σύμφωνα με όσα προέβλεπε το σενάριο της άσκησης, το αντιρρυπαντιικό σκάφος ΑΚΤΑΙΑ 4 πήρε σήμα και κατευθύνθηκε άμεσα στην Μαρίνα Ζέας όπου και προσομοίωσε περισυλλογή όγκου απορριμμάτων και πετρελαιοκηλίδων από τη θάλασσα. Καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης έμπειρο προσωπικό της εταιρείας ενημέρωνε όσους παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα για την διαδικασία της απορρύπανσης.

Το πρωτοποριακό στοιχείο της επιχείρησης που έστησε η ΤΠΠ ήταν ότι οι επισκέπτες δεν παρακολούθησαν απλά από απόσταση την εξέλιξη αλλά βρέθηκαν αρχικά χωρισμένοι σε ομάδες μέσα στο σκάφος.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να περιεργαστούν τα απορροφητικά υλικά και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την περισυλλογή πετρελαίου και τοξικών ουσιών από το θαλάσσιο περιβάλλον σε περίπτωση διαρροής.

Η άσκηση προσέλκυσε πλήθος κόσμου στη Μαρίνα Ζέας, ενώ πολλοί ενδιαφερόμενοι παρακολούθησαν τον καθαρισμό από την πλατεία Αλεξάνδρας αλλά και από παρακείμενα αγκυροβολημένα σκάφη.

Η επιτυχία της δράσης, η έκπληξη, το ενδιαφέρον και η ευαισθητοποίηση του κοινού προκάλεσε έντονα συναισθήματα χαράς και συγκίνησης στο προσωπικό και την διοίκηση της ΤΠΠ, η οποία θα συνεχίσει να δίνει δυναμικά το παρόν σε πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη, αναδεικνύοντας τον ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει η θάλασσα στην ζωή μας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter