Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ατμοσφαιρική ρύπανση στον Πειραιά: «Φταίνε» τα κρουαζιερόπλοια λέει ο NABU!

epivatikos limenas krouazieroploia

«Υπερσυγκέντρωση» αερίων ρύπων στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας του ΟΛΠ(!) στον Πειραιά διαπίστωσε ο Γερμανικός Οργανισμός Προστασίας της Φύσης και του Περιβάλλοντος (NABU), εταίρος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στην BirdLife International.

Στις μετρήσεις που έγιναν την Πέμπτη διαπιστώθηκε συγκέντρωση αέριων ρύπων πάνω από 100.000 σωματιδίων.
Ο Πειραιάς δεν είναι μόνος του. Εξαιρετικά υψηλή επιβάρυνση του ατμοσφαιρικού αέρα, λόγω των πολύ μικρών σωματιδίων έχει διαπιστωθεί και σε άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια, όπως του Αμβούργου, της Λισσαβόνας και της Βενετίας, μετά από παρόμοιους ελέγχους ποιότητας αέρα, που έχει πραγματοποιήσει εκεί ο NABU.
Επιπλέον, ο NABU κάλεσε την Ελλάδα να απευθυνθεί στον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας των Ηνωμένων Εθνών για την άμεση δημιουργία περιοχής ελέγχου εκπομπών θείου (SECA) σε ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου, όπως υπάρχει ήδη στην περιοχή της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας, καθώς και στο Κανάλι της Μάγχης. Σε αυτές τις περιοχές, λόγω των κατάλληλων ελέγχων, σημειώνονται πολύ χαμηλότερες οριακές τιμές θείου (0,1%), σε σχέση με τις αντίστοιχες στη Μεσόγειο(3,5%).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter