Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εντείνονται οι σχέσεις HELMEPA-USCG

USCG NOVEMBER 2014

Στο πνεύμα της συνεχιζόμενης συνεργασίας μεταξύ των δύο Οργανισμών, αντιπροσωπεία εταιριών μελών συναντήθηκε με στελέχη της Αμερικανικής Ακτοφυλακής (USCG) στο Αρχηγείο της στη Washington D.C την 12η Νοεμβρίου 2014.

Οι αντιπρόσωποι των Μελών της HELMEPA είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν ελεύθερα ανησυχίες πλοίων τους που ταξιδεύουν στις περιοχές δικαιοδοσίας USCG. Πήραν απαντήσεις και διευκρινίσεις, όπου απαιτήθηκε, έτσι ώστε συνεχώς να βελτιώνεται το ήδη υψηλό επίπεδο των πλοίων-μελών στις ΗΠΑ.

Ο Assistant Commandant for Prevention Policy, RADM Paul F. Thomas, δεν μπόρεσε να προεδρεύσει στη συνάντηση, στην οποία πήραν μέρος:

- Captain Kyle McAvoy, Chief of Commercial Vessel Compliance
- Captain J.C. Burton, Director of Inspections and Compliance
- Mr F.J. Sturm, Deputy Director of Commercial Regulations and Standards
- κ. Ν. Καμπούρης της CHANDRIS HELLAS INC
- κ. Ι. Κουλουκουντής της CLEOPATRA SHIPPING AGENCY LTD
- Καπετάν Ι. Δρακογιαννόπουλος της COSTAMARE SHIPPING CO SA
- κ. Ι. Λαδάς της DANAOS SHIPPING CO LTD
- κ. Π. Πίππος της EURONAV SHIP MANAGEMENT HELLAS LTD
- κ. Δ. Κ. Μητσάτσος, κα. Κρ. Πρεκεζέ και κα. Ε. Μαστροκώστα της HELMEPA.

Επίσης, ο κ. Jeffrey G. Lantz, Director of Commercial Regulations and Standards παρακολούθησε τη συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκαν κυρίως τα θέματα:

- Συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Θαλασσέρματος (Alternative Management Systems-AMS in the interim)
- Το Παράρτημα VI της MARPOL 73/78 και τα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο καύσιμα και τη συμμόρφωση με την επικείμενη ημερομηνία ισχύος τους
- Θέματα OSROs και του Προγράμματος ALASKA APC καθώς και ύπαρξη άλλων τέτοιων οργανισμών λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής
- Κανονισμοί της USCG καθώς και το Vessel General Permit (VGP2013)
- Θέματα πιλότων σε ποτάμια και επιπτώσεις λόγω υψηλών ταχυτήτων.

Μετά την επιτυχία της πρώτης συνάντησης το Νοέμβριο 2013 και με δεδομένο τις ειλικρινείς συζητήσεις που έγιναν μεταξύ μελών και υψηλόβαθμων αξιωματικών της Ακτοφυλακής, η HELMEPA πιστεύει ότι οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

«Το έργο σας είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια και security στη θάλασσα», υπογράμμισε ο Υπαρχηγός της USCG, Ναύαρχος Peter V. Neffenger, στο μήνυμά του στον Γενικό Διευθυντή της HELMEPA.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter