Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

H κοινωνική ευθύνη για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές γίνεται πράξη

helmepa-ethelontes-12

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών-μελών της Παιδικής HELMEPA και εκπαιδευτικών, εταιρειών-μελών της HELMEPA, ΟΤΑ, Λιμενικών Αρχών, τοπικών φορέων, καταδυτικών κέντρων και άλλων εθελοντών, συνεχίζονται οι δράσεις της Παγκόσμιας Εκστρατείας Εθελοντικού καθαρισμού Ακτών στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου, εθελοντές της Εταιρείας Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων «ΙΡΙΣ», καθάρισαν την παραλία στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας από τα απορρίμματα. Την ίδια ημέρα, μέλη της Παιδικής HELMEPA από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, καθάρισαν με πολύ κέφι τις τοπικές τους παραλίες.

Την επομένη, Σάββατο 4 Οκτωβρίου, εταιρείες- μέλη της HELMEPA ανέλαβαν δράση στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Στη Βάρκιζα, στελέχη των εταιρειών Tsakos Columbia Shipmanagement και Entrust Maritime μαζί με τις οικογένειές τους καθάρισαν την παραλία από τα απορρίμματα. Στον καθαρισμό συμμετείχε και το μέλος του Δ.Σ. της HELMEPA κ. Α. Τσάκος, ενώ τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα παρέλαβε όχημα της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.).

Στον Πειραιά, η εταιρεία V-Ships Greece καθάρισε την παραλία Βοτσαλάκια, ενώ στο Καβούρι Βουλιαγμένης, η ειδική σε θέματα αντιρύπανσης εταιρεία Antipollution S.A., καθάρισε την ομώνυμη παραλία από κάθε λογής απορρίμματα, τα οποία και φόρτωσε σε ειδικό όχημα με σκοπό την ανακύκλωσή τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθαρισμοί ακτών πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Νέα Πέραμο από το Δήμο Μεγαρέων και στην Αγία Γαλήνη Ρεθύμνου από τον τοπικό Λιμενικό Σταθμό και το Δήμο Αγ. Βασιλείου, ενώ υποβρύχιοι καθαρισμοί πραγματοποιήθηκαν από εθελοντές δύτες σε Αγία Πελαγία Ηρακλείου, Πάτμο, Πάχη Μεγάρων και Χερσόνησο Λομβάρδας στη Βουλιαγμένη.

Η HELMEPA συγχαίρει θερμά τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές, που με τη μαζική συμμετοχή τους στέλνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές. Τα συνολικά στοιχεία που θα προκύψουν από την επεξεργασία των δελτίων καταγραφής απορριμμάτων, από όλους τους εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών και βυθού, θα δημοσιευτούν το Νοέμβριο.

Και ο Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον της HELMEPA συνεχίζεται μέχρι την 20 Οκτωβρίου! Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ας επικοινωνήσουν με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, τηλ. 210-9343088, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter