Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επισημάνσεις ICS για το θαλάσσιο έρμα

ICS-44

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) επανέλαβε την έκκλησή του προς τις κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων που αφορούν την Σύμβαση εφαρμογής της διαχείρισης του έρματος του ΙΜΟ (BWM) πριν να είναι πολύ αργά.

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής διαχείρισης του έρματος στη Σιγκαπούρη, ο Αντιπρόεδρος του ICS, Esben Poulsson, ενθάρρυνε τα κράτη μέλη του ΙΜΟ να κάνουν χρήση των λύσεων που προτάθηκαν στην Επιτροπή Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPC), η οποία συνεδριάζει στις 13-17 Οκτωβρίου.

Ο κ. Poulsson εξήγησε ότι μεταξύ των θεμάτων που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις, είναι η έλλειψη ευρωστίας της σημερινής διαδικασίας του IMO για το νέο εξοπλισμό επεξεργασίας και τα κριτήρια που πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη δειγματοληψία από το θαλάσσιο έρμα κατά τις επιθεωρήσεις ελέγχου από το κράτος λιμένα.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Poulsson εξήγησε ότι αυτή η απροθυμία για την επίλυση ζητημάτων που εκκρεμούν προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα:

«Όταν η Σύμβαση BWM τελικά μπει σε ισχύ, η ναυτιλιακή βιομηχανία θα πρέπει να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει τη συμμόρφωση.

Ωστόσο, λόγω των αναπάντητων ερωτημάτων σχετικά με τη λεπτομερή εφαρμογή της Σύμβασης, ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανίας και της κοινωνίας στο σύνολό της, παραμένει διστακτική σχετικά με την αποδοτικότητα του νέου εξοπλισμού επεξεργασίας αλλά και σχετικά με το αν θα υπάρξει συμμόρφωση με τους νέους κανόνες».

Ο ICS ανησυχεί ιδιαίτερα σχετικά με το βαθμό που θα μπορούσαν οι κυρώσεις να επηρεάσουν με αθέμιτο τρόπο τους εφοπλιστές οι οποίοι, καλή τη πίστει, έχουν τοποθετήσει εξοπλισμό για να ανακαλύψουν στη συνέχεια ό, τι υπολείπεται από το απαιτούμενο πρότυπο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter