Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών: Σάββατο 20/09 - "Καθαρίζουμε ό,τι αφήσαμε πίσω μας στις παραλίες"

poster-helmepa-katharismos

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια εθελοντές σε 152 χώρες έχουν συμμετάσχει, από το 1986 μέχρι σήμερα, στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών, συλλέγοντας από τις ακτές και το βυθό πάνω από 80.000 τόνους απορριμμάτων.

Με την παράλληλη καταγραφή από τους εθελοντές των απορριμμάτων, συγκεντρώνονται πολύτιμα στοιχεία για το είδος, τις ποσότητες και την προέλευση τους βοηθώντας στην κατανόηση και αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος ρύπανσης.

Φέτος, το παγκόσμιο ραντεβού έχει οριστεί για το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων για την ανάγκη διατήρησης των ακτών και των θαλασσών μας καθαρών από τα σκουπίδια.

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA συντονίζει την παγκόσμια αυτή δράση για 23η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα και προσκαλεί τα μέλη της, συνεργαζόμενους φορείς και όλους όσοι αγαπούν και σέβονται τη θάλασσα να οργανώσουν τον καθαρισμό κοντινής τους ακτής από τα σκουπίδια που κάποιοι συμπολίτες μας «ξέχασαν» πίσω τους το καλοκαίρι. Ο καθαρισμός μπορεί να υλοποιηθεί στη διάρκεια του «Μήνα δράσης για το θαλάσσιο περιβάλλον» μέχρι και την 20 Οκτωβρίου.

Η διαδικασία είναι απλή:

1. Επιλέξτε την ακτή που θέλετε να καθαρίσετε μαζί με συναδέλφους, την οικογένεια ή την παρέα σας και στείλτε στη HELMEPA τη δήλωση συμμετοχής.
2. H HELMEPA θα σας στείλει ηλεκτρονικά τις απαραίτητες οδηγίες και υλικό (αφίσα και δελτία καταγραφής απορριμμάτων).
3. Η δράση καθαρισμού σας θα καταχωρηθεί στο διαδικτυακό χάρτη της Εκστρατείας και θα ανακοινωθεί στη σελίδα Facebook της HELMEPA ώστε να ενημερωθούν και άλλοι ενδιαφερόμενοι.
4. Μετά τη δράση, στείλτε στη HELMEPA φωτογραφίες για να αναρτηθούν στο διαδίκτυο και τα συμπληρωμένα δελτία καταγραφής απορριμμάτων.

Την εκστρατεία υποστηρίζει πανελλαδικά η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) που θα αναλάβει την αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών. Για περισσότερες πληροφορίες ή/και για να λάβετε έντυπη φόρμα συμμετοχής επικοινωνήστε με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της HELMEPA, τηλ. 210-9343088, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter