Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Περιβάλλον: Φιλόδοξο πρόγραμμα της Siemens σε αμερικανικά λιμάνια

siemens resized-670x400

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να «τρέχει» προγράμματα περιβαλλοντικής προστασίας στα λιμάνια της αλλά στις ΗΠΑ θα γίνει η πρώτη δοκιμή να κινούνται ηλεκτροδοτούμενα φορτηγά οχήματα σε διαδρομές διασύνδεσης αμερικανικών λιμένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φώς της δημοσιότητας η Περιφερειακή Αρχή Ποιότητας του Αέρα στην Νότια Ακτή των ΗΠΑ (SCAQMD), έδωσε στη Siemens το «πράσινο φως», για να εγκαταστήσει ένα σύστημα ηλεκτρικού αυτοκινητόδρομου για δοκιμαστικούς σκοπούς, στα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς, τα οποία είναι τα μεγαλύτερα των ΗΠΑ.
Σε ειδικές λωρίδες κυκλοφορίας μέσω ενός συστήματος εναέριων γραμμών επαφής εξελιγμένης υβριδικής τεχνολογίας φορτηγά οχήματα θα μπορούν να κινηθούν με ρεύμα ( όπως τα τρόλεϊ) χωρίς να χρησιμοποιούν τους κινητήρες ντίζελ. Στο εν λόγω πρότζεκτ η Siemens σε συνεργασία με την Volvo έχει αναπτύξει ένα όχημα επίδειξης για τους σκοπούς του έργου ενώ ήδη έχει έρθει σε επαφή με εταιρείας διαχείρισης φορτηγών από την Καλιφόρνια, τα οχήματα των οποίων θα αποτελέσουν μέρος της δοκιμής.
Οι δοκιμές έχουν προγραμματιστεί να γίνουν από τις αρχές του επόμενου έτους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter