Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μειώθηκαν οι πειρατικές επιθέσεις στην Ασία

0Recaap

To Regional Cooperation Agreement on Combating Piracy and Armed Robbery against Ships in Asia (ReCAAP) δημοσίευσε τα στατιστικά στοιχεία της για την πειρατεία και τις θαλάσσιες ληστείες στην Ασία. Συνολικά 55 περιστατικά ένοπλης ληστείας εναντίον πλοίων (που περιλαμβάνουν 52 πραγματικά περιστατικά και τρία απόπειρες επεισοδίων) αναφέρθηκαν στην Ασία κατά την διάρκεια Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021.
Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση 27%, σε σύγκριση με 75 περιστατικά (που περιλαμβάνουν 73 πραγματικά περιστατικά και δύο απόπειρες συμβάντων) που αναφέρθηκαν κατά την ίδια περίοδο το 2020. Όλα τα περιστατικά που αναφέρθηκαν κατά την διάρκεια Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021 ήταν ένοπλες ληστείες εναντίον πλοίων. Δεν αναφέρθηκε περιστατικό πειρατείας.
Η μείωση των περιστατικών κατά την διάρκεια Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2021 σημειώθηκε στο Μπανγκλαντές, την Ινδία, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και τις θάλασσες Sulu Celebes.
Στο Στενό της Σιγκαπούρης, συνεχίστηκε η ένοπλη ληστεία εναντίον πλοίων. Συνολικά 26 περιστατικά αναφέρθηκαν κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021 σε σύγκριση με 22 περιστατικά κατά την ίδια περίοδο το 2020.
Στις περιοχές αγκυροβόλιο της Μανίλας, αναφέρθηκαν συνολικά εννέα περιστατικά στην περιοχή South Harbour Anchorage κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2021, συμπεριλαμβανομένης της βίας κατά του πληρώματος.
Η απειλή απαγωγής πληρώματος στις θάλασσες και τα ύδατα Sulu-Celebes στα ανοικτά της Ανατολικής Σαμπάχ εξακολουθεί να παραμένει υψηλή, αν και δεν υπάρχει απαγωγή πληρώματος από τον Ιανουάριο του 2020.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter