Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ICS: Θαλάσσιος Δρόμος Ασφαλείας από τις Πολυεθνικές Ναυτικές Δυνάμεις

5e65ba6cc4e81c954f9430265f20ccab

Καθιέρωση νέου Θαλάσσιου Δρόμου Ασφαλείας από τις Πολυεθνικές Ναυτικές Δυνάμεις, ανακοινώνει σε εγκύκλιο του το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, μετά από την καταγραφή πρόσφατων επιθέσεων κατά εμπορικών πλοίων που διέρχονταν στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου του Άντεν, της Ερυθράς Θάλασσας και του Bab-el-Mandeb της Υεμένης. Σύμφωνα με ανακοίνωση των Πολυεθνικών Ναυτικών Δυνάμεων (CMF) περί καθιέρωσης Θαλασσίου Διαδρόμου Ασφαλείας (Maritime Security Transit Corridor – MSTC)., συνιστάται (recommended) η χρήση της εν λόγω εμπορικής θαλάσσιας διόδου από τα διερχόμενα εμπορικά πλοία, πέριξ της οποίας έχουν παρουσία οι ναυτικές δυνάμεις, που επιχειρούν και εποπτεύουν στην υπόψη θαλάσσια περιοχή. O νέος Διάδρομος Ασφαλείας απαρτίζεται από:

(α) Τον Internationally Recommended Transit Corridor – IRTC.
(β) Τo Σύστημα Διαχωρισμού Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (Traffic Separation Scheme-TSS) του ΒΑΜ και αυτό (TSS) Δυτικά των νήσων Hanish.
(γ) Τη διπλής κατεύθυνσης πορεία (two-way route) που συνδέει τον IRTC και το BAM TSS.

Σημειώνεται ότι η καθιέρωση του νέου Θαλάσσιου Διαδρόμου δεν επηρεάζει τις υφιστάμενες διαδικασίες των ομαδικών διελεύσεων ή των εν συνοδεία πολεμικών πλοίων διελεύσεων των πλοίων (convoys) στον IRTC.

Επίσης, από πλευράς ICS επισημαίνεται ότι ο νέος Διάδρομος δεν υποκαθιστά τις υφιστάμενες οδηγίες ασφαλείας και ότι η εφαρμογή των Best Management Practices (version 4) και η εγγραφή (registration) των διερχόμενων εμπορικών πλοίων στα ναυτικά Κέντρα MSCHOA και UKMTO παραμένουν αναγκαίες προϋποθέσεις για την ασφάλεια (security) των πλοίων.

Δείτε εδώ τους χάρτες

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter