Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η ναυτιλία πλήττεται από κυβερνοέγκλημα και πειρατεία

Somali Pirates 2

Η πειρατεία, το κυβερνοέγκλημα και οι πιθανές προκλήσεις από τις διασώσεις των λεγόμενων mega-ships, συγκαταλέγονται μεταξύ των σοβαρότερων κινδύνων που αντιμετωπίζει η ναυτιλία σύμφωνα με νέα έκθεση της Allianz. Η ανάλυση Safety and Shipping 2016 υπογραμμίζει τον πιθανό κίνδυνο οι πειρατές να χρησιμοποιούν κυβερνοεπιθέσεις για τη στοχοποίηση σκαφών και προειδοποιεί πως η βιομηχανία χρειάζεται να προστατευτεί από την απειλή. «Υπάρχουν (...) ενδείξεις πως οι πειρατές κάνουν κατάχρηση των κενών στην κυβερνοασφάλεια εναντίον συγκεκριμένων στόχων», τονίζει η έκθεση σύμφωνα με τον Guardian.

Το κείμενο κάνει αναφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις περιλαμβανομένης μίας κατά την οποία οι χάκερς διείσδυσαν στα συστήματα ενός λιμανιού προκειμένου να εντοπίσουν κοντέινερς που περιείχαν παράνομες ναρκωτικές ουσίες.

Ωστόσο, η ανάλυση επικαλείται ξεχωριστή έκθεση που ισχυρίζεται ότι η απώλεια σκάφους λόγω κυβερνοεπιθέσεων είναι «αναμενόμενη, αλλά δεν αποτελεί ακόμη πραγματικότητα».

Σε κάθε περίπτωση, το δημοσίευμα αναφέρει ότι πάνω από 3.000 επιθέσεις και απόπειρες επιθέσεων έλαβαν χώρα κατά την περασμένη δεκαετία, με πάνω από 400 το χρόνο να έχουν καταγραφεί την περίοδο μεταξύ 2009 και 2011.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

 

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter