Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υποχωρούν οι πειρατές στην Ασία

peirates

Συνολικά μόλις τρία περιστατικά προσπάθειας ένοπλης ληστείας εναντίον πλοίων αναφέρθηκαν στις θάλασσες της Ασίας τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους ενώ δεν σημειώθηκε καμία πειρατεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Regional Cooperation Agreement on Combating Piracy and Armed Robbery against Ships in Asia (ReCAAP) ο αριθμός των περιστατικών ληστείας πλοίων που αναφέρθηκαν για τον Φεβρουάριο φέτος είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων 12 μηνών.

Στο ένα από τα τρία περιστατικά κλάπηκαν ορισμένα πράγματα. Επίσης να σημειωθεί ότι δεν αναφέρθηκαν τον Φεβρουάριο περιστατικά που να αφορούν κλοπές φορτίου κυρίως πετρελαίου.

Η αναφορά του ReCAAP, συμπεραίνει ότι το πειρατικό φαινόμενο έχει υποχωρήσει γενικότερα στην Ασία, αλλά και ειδικότερα στην περιοχή της Σιγκαπούρης όπου από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου δεν έχει αναφερθεί περιστατικό παράνομης επιβίβασης επί πλοίου.

Πάντως το ReCAAP, συνιστά να μην μειωθεί ο βαθμός ετοιμότητας των αρχών και των πληρωμάτων των πλοίων ενώ σε κάποια λιμάνια της Ινδίας κυρίως πρέπει να βελτιωθούν οι υποδομές ασφαλείας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter