Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απελευθερώθηκαν οι πέντε ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου «Leon Dias»

peirat 2.medium

Πέντε αλλοδαποί ναυτικοί που κρατούνταν όμηροι από τον περασμένο μήνα, μετά την επίθεση που δέχτηκε το πλοίο τους στα ανοιχτά της Νιγηρίας αφέθηκαν ελεύθεροι, όπως έγινε γνωστό σήμερα από μια εταιρεία συμβούλων ασφαλείας και από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. Το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων Leon Dias είχε δεχτεί επίθεση στις 29 Ιανουαρίου στα ανοιχτά του Μπρας, στη νότια Νιγηρία. Οι δράστες αποχώρησαν από το πλοίο δύο ημέρες αργότερα, παίρνοντας μαζί τους πέντε μέλη του πληρώματος: δύο Φιλιππινέζους, δύο Ρώσους και έναν Γεωργιανό.

"Εξ όσων γνωρίσουμε, τα μέλη του πληρώματος που είχαν απαχθεί, απελευθερώθηκαν το Σάββατο", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντιρκ Στέφεν, της δανέζικης εταιρείας Risk Intelligence. Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς επιτεύχθηκε η απελευθέρωσή τους, ούτε για το αν καταβλήθηκαν λύτρα.

Σύμφωνα με τον Στέφεν οι δράστες της πειρατείας είναι πρώην ακτιβιστές από το δέλτα του Νίγηρα που ζητούν μερίδιο από τα πετρελαϊκά έσοδα της χώρας και όχι αυτονομιστές από την Μπιάφρα, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι οι ναυτικοί απελευθερώθηκαν ότι είναι όλοι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια τους.

 

Πηγή: www.newsbeast.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter