Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στενά Σιγκαπούρης: Πειρατική επίθεση σε δύο boxships

somali pirates 86151882

Δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων δέχτηκαν στις 21 και 22 Αυγούστου αντίστοιχα, επιθέσεις από πειρατές, κατά τη διάρκεια του πλου τους στα στενά της Μαλάκα στη Σιγκαπούρη. Και στις δύο περιπτώσεις -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία- οι πειρατές ήτανε πάνοπλοι και το ένα εκ των δύο πλοίων, κατόρθωσε κατά τη διάρκεια της επίθεσης να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές που είναι υπεύθυνες για την καταπολέμηση της πειρατείας, ενώ τα πληρώματα πρόλαβαν και κλείστηκαν σε σημεία κινδύνου που πλέον διαθέτουν τα πλοία για τέτοιες περιπτώσεις.

Τα περιστατικά έχουν προξενήσει το ενδιαφέρον καθώς μέχρι σήμερα οι επιθέσεις στην περιοχή είχαν περιοριστεί σε μικρά δεξαμενόπλοια, μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου από τα οποία οι επιτιθέμενοι έκλεβαν το φορτίο ή μέρος αυτού.

Να σημειωθεί ότι οι πειρατικές επιθέσεις στην Ασία εμφανίζουν αύξηση ενώ με τα τελευταία περιστατικά και σε αντιδιαστολή με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα, τα πληρώματα φαίνεται ότι διέτρεξαν κίνδυνο, κάτι που βάζει και αυτή τη παράμετρο πλέον, στις εν Ασία επιθέσεις.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα σε ένα περιστατικό που έγινε κοντά στη Νιγηρία ένας Έλληνας αξιωματικός είχε χάσει τη ζωή του γεγονός που επαναφέρει το θέμα της ασφάλειας των πληρωμάτων έναντι τέτοιων επιθέσεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter