Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απελευθερώθηκαν οι τρεις ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου «Κάλαμος»

somali pirate 1

Οι δύο Έλληνες ναυτικοί και ο Πακιστανός που είχαν απαχθεί από πειρατές πριν από 20 ημέρες, μετά από επίθεση στο δεξαμενόπλοιο "Κάλαμος", αφέθηκαν ελεύθεροι, ανακοίνωσε σήμερα η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Η ναυτιλιακή εταιρεία Aeolos Management στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι "οι τρεις ναυτικοί που είχαν απαχθεί από μια εγκληματική συμμορία στη Νιγηρία στις 3 Φεβρουαρίου" απελευθερώθηκαν. Όλοι τους έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο της Νιγηρίας προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους και "θα επιστρέψουν σύντομα στα σπίτια τους", προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο δημοσίων σχέσεων της εταιρείας.
Ο πατέρας ενός εκ των δύο Ελλήνων ομήρων επιβεβαίωσε ότι ο γιος του έχει αφεθεί ελεύθερος.
Η επίθεση των πειρατών έγινε στη θαλάσσια ζώνη Κούα Ιμπόε, στη νότια Νιγηρία όπου ήταν αγκυροβολημένο το δεξαμενόπλοιο αναμένοντας να φορτώσει. Το "Κάλαμος", που φέρει σημαία Μάλτας, είχε ξεκινήσει από την Κίνα και μεταξύ των 23 μελών του πληρώματός του υπήρχαν και δέκα Έλληνες.
Οι πειρατές σκότωσαν τον Έλληνα υποπλοίαρχο και διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους τρεις ομήρους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν θα γνωστοποιηθεί καμία λεπτομέρεια "για τον τρόπο με τον οποίο απελευθερώθηκαν οι όμηροι, ώστε να μην ενθαρρυνθούν και άλλες επιθέσεις και ομηρίες", Επιπλέον, "για να προστατευθούν οι οικογένειες", η Aeolos δεν θα δώσει πληροφορίες για το πώς και πότε θα επαναπατρισθούν οι ναυτικοί.
Η εταιρεία ευχαρίστησε όλους τους "ειδικούς" και τους "οργανισμούς υποστήριξης" που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την απελευθέρωση των ομήρων, καθώς και "τις κυβερνητικές υπηρεσίες, το λιμενικό σώμα και τις υπηρεσίες ασφαλείας" καθώς η "ευαισθησία" με την οποία προσέγγισαν την υπόθεση επέτρεψε την ευτυχή κατάληξή της.
Πηγή: ethnos.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter