Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πειρατεία: Υπάρχει και η ηλεκτρονική της μορφή

somali-piracy-007

Πειρατεία: Υπάρχει και η ηλεκτρονική της μορφή. Και εδώ δεν γίνεται λόγος για «πνευματικά δικαιώματα» αλλά για φορτία που μπορεί να «εξαφανιστούν» σε χρόνους μεταξύ αριστερού-δεξιού «κλικ» στα «ποντίκια» των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Μόλις πρόσφατα σχετικά το "theseanation" είχε αναφερθεί στους κινδύνους του hacking και της αναστάτωσης που μπορεί να επιφέρει το ενδεχόμενο στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων σε λιμάνια και πλοία.

Αλλά τα πράγματα μάλλον είναι σοβαρότερα καθώς ήδη εξειδικευμένες εταιρίες αλλά και Αμερικανικά πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν θέσει στο «μικροσκόπιο» τους το cyber-piracy που μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε και οπουδήποτε χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν την ανάπτυξη εξειδικευμένων λογισμικών που θα στοχεύουν στο «e-seal» σε όλες τις επι μέρους εφαρμογές είτε ενδο-εταιρικές, είτε εκείνες που σχετίζονται με τα φορτία, τους φορτωτές και τα λιμάνια αλλά ακόμη και τους ασφαλιστές.

Με την τεχνολογία «δεν μπορεί να παίξει κανείς» λένε τώρα εμπειρογνώμονες που έχουν αρχίσει να «προσθέτουν» στις άλλες απειλές των πειρατικών επιθέσεων και τις ηλεκτρονικές απειλές σημειώνοντας με νόημα ότι η «διαχείριση της πληροφορίας» ήταν και παραμένει το «κλειδί» . Πόσο μάλλον η ασφαλής διαχείρισή της.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter