Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νέος κύκλος προβληματισμού για τις ένοπλες συνοδείες

pirateia-4456

«Το φθηνό πράγμα το ...τρώει...». Θέμα αξιοπιστίας των επιχειρήσεων που προωθούν ένοπλες συνοδείες, για πλοία που διέρχονται ζώνες όπου «ανθούν» οι πειρατικές επιθέσεις φαίνεται να τίθεται στην παρούσα φάση, καθώς εμπειρογνώμονες περί αυτά τα θέματα έχουν αρχίσει να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, καθώς εμφανίστηκαν σημαντικές μειώσεις στα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών στις εταιρείες.

Κατά τους εμπειρογνώμονες, τα κόστη τα οποία απαιτούνται δεν φαίνεται να δικαιολογούνται από τις χρεώσεις, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι υποκρύπτει κινδύνους, τόσο για επίπεδο της παροχής υπηρεσιών όσο και για την επιβίωση των εταιρειών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Να σημειωθεί ότι το θέμα των ένοπλων συνοδειών αποτελεί ένα πεδίο, όπου οι εμπειρογνώμονες δεν έχουν καταλήξει σε βασικές παραμέτρους ενός θέματος που απασχολεί τη διεθνή ναυτιλία αλλά και το διεθνές εμπόριο.

Όλο αυτό το διάστημα, όπου τα ποσοστά στην ανατολική και δυτική Αφρική έχουν τάση παγιοποίησης ως προς τις συχνότητες, αλλά και η εμφάνιση μικρότερων περιπτώσεων σε θαλάσσιες ζώνες κοντά στη Μαλαισία, οι εμπειρογνώμονες δεν έχουν καταλήξει στα standards που θα πρέπει να πληρούν αυτές οι εταιρείες αλλά και σε επιμέρους θέματα που σχετίζονται με τη ανεπάρκεια γνώσεων τις ικανότητες των ενόπλων συνοδειών, τους οπλισμούς που αυτές θα πρέπει να φέρουν αλλά και την κάλυψη έναντι άλλων «κινδύνων», καθώς είναι γνωστό ότι υφίσταται μέγας προβληματισμός για τη διαρροή πληροφοριών που σχετίζονται με τα πλοία, τα πληρώματα, τις ασφαλιστικές τους καλύψεις, αλλά και τα φορτία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter